fbpx

 3 újabb kötet a Most én olvasok!-sorozatban

A Pagony Kiadó Most én olvasok!-sorozata azért jött létre, hogy a kezdő olvasó gyerekekkel megismertesse az olvasás örömét. A sorozat most egyszerre 3 újabb kötettel bővül Bendl Vera, Kiss Judit Ágnes és Mészöly Ágnes jóvoltából.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A sorozatban a Pagony jól ismert és népszerű kortárs hazai gyerekkönyvszerzőinek írásait találjuk, minden szerző 5-5 történetet ír, 5 különböző nehézségi szinten, melyek közül az első NAGYBETŰS szint. A történetek lazán kapcsolódnak, de egymástól függetlenül is olvashatók.

A szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”-sorozat kötetei a legkülönbözőbb izgalmas meséken keresztül hatékonyan segítik a 6-10 éves korosztályt az olvasóvá válás útján, hogy a gyerekek a pár szavas, csupa nagybetűs mondatoktól szép lassan eljussanak egészen az összetett mondatszerkezetekig. A magyar nyelvű kötetek mellett egy kétnyelvű alsorozat is elérhető. A Most angolul olvasok! köteteiben ugyanaz a mese magyarul és angolul is olvasható, így ideális nyelvtanuló és kétnyelvű gyerekeknek is. 

 Bendl Vera: Sanel, a legbátrabb galamblány – Most én olvasok! 1. szint

Remsey Dávid rajzaival 

A Most én olvasok! sorozat új részében folytatódik a szerző Időgyurma-sorozata, mely az iskolai barátságról szól. Barátokat találni egy új osztályban nem egyszerű, a téma mindig aktualitás lesz.

A mesében szereplő Marianna is ezzel küszködik, szerencsére segítségére siet a nagybetűs kötetből ismert József galamb fiókája, Sanel. A legbátrabb galamblány furfangos tervet eszel ki, hogy bemutassa Mariannát apukája régi barátainak, Mihályi Csongoréknak. Az 1-es szintű könyv rövid mondataival és vicces, vidám illusztrációival tökéletes átvezetés a rövid sorok kibetűzésétől a hosszabb, összetettebb történetek önálló olvasása felé.

 Kiss Judit Ágnes: A hófehér viharmadár – Most én olvasok! 2. szint

Szimonidesz Hajnalka rajzaival 

Kiss Judit Ágnes kalózos első olvasós sorozata A kalózok és a vajas keksz illetve a Kincs a roncson című részek után egy 2-es szintű résszel bővül. Mindenki kedvenc kalózcsaládjában ezúttal a háziállattartás kérdése kavarja fel az állóvizet. Pandara, a nagylány mindent megtenne, hogy kaphasson egy kiskedvencet, egy patkánnyal is boldog lenne, ha kutyát és macskát nem tarthat a tengeren. Anyukája, a kapitány azokban kategorikusan megtiltja, hogy bármilyen négylábút befogadjon. Amikor azonban egy sérült albatrosz vetődik a hajóra, a kalózasszony szíve is megesik az állaton, és közösen meggyógyítják a viharmadarat. A mese humoros és rövidségében is irodalmi szövegével és remek illusztrációival magával ragadó és tanulságos történet, mely érzékenyen mesél az állattartással járó felelősségről, valamint a kislány és a megmentett madár között kialakult kapcsolatról.

 Mészöly Ágnes: : A sünimentő akció – Most én olvasok! 2. szint

Takács Viktória rajzaival 

Mészöly Ágnes sorozata egy varázslatosan kedves cicás mesével folytatódik azoknak, akik szerették a korábbi köteteket, azaz a Levendula és a varázsmacska illetve az Uborkából szalámi című részeket.

Levendula és Majdnem, a bűvös cica újra bevetésen! Ezúttal egy sünit kell bátran megmenteniük egy mérgesen morgó kutyától. Na de mi történik, ha a súrolókefévé változtatott sündisznót véletlenül a kisbolt pultján felejtik, és megvásárolja valaki? A 2-es szintű mese vicces és fordulatos, ráadásul annyira aranyos, hogy ennél jobb első olvasmányt el sem lehet képzelni az olvasni tanulók számára.

Forrás: Pagony

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32