fbpx

Húsvéti ajándékötletek a Pagonytól 

Közeleg a Húsvét, de egyelőre tanácstalan vagy mivel lepd meg szeretteidet? A Pagonyban biztos, hogy minden apró családtagnak találsz megfelelő megelepetést a csokinyuszi mellé, legyen az egy kedves könyv, egy társasjáték vagy egy kézműves termék.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Harcos Bálint: Felhőcukrászda (Bognár Éva Katinka rajzaival)

 Harcos Bálint új verses meséje elragadóan vegyíti a régi, klasszikus mesék és a mai (mi több: egy jövőbeli!) világ elemeit. Verses meséjével megírta Az Évtized Gyerekkönyve-díjjal jutalmazott, nagysikerű A boszorkánycicának a párdarabját, amelyet ismét Bognár Éva Katinka illusztrált – varázslatosan!
A négy jóbarát, Nünü, Habók, Lulla és Zazi egy nap úgy döntenek, hogy világgá mennek.
Hogy miért? Hát azért, mert gazdájuk, a lustálkodó varázsló mindig csak őket dolgoztatja a gonosz csínyeiben! A kis pók, a denevér, a kígyó és a patkány elhatározzák, hogy a saját lábukra állnak, és hogy bebizonyítják: igenis szeretni valók. Egyre nagyobb és nagyobb városokba veti őket a sorsuk, ahol mindig új és új vállalkozásba fognak. De a végső sikerig hosszú és rögös út vezet…

5 éven felülieknek

Pagony játékok húsvétra

Építs velem, Boribon! 

Lencse Máté játéka Marék Veronika meséi nyomán

Boribon kiborította színes építőkockáit, és szeretne egy szép házat, kisautót vagy hajócskát építeni a kis kék mackójának. A taktikai és ügyességi társasjáték egyszerre fejleszti az ügyességet és készteti a kicsiket egyszerű döntések meghozatalára, miközben élvezettel, kreatívan építgetnek.

3 éves kortól, 15 perc játékidő, 2-4 fő részére

Maszat mesekártya 

Berg Judit meséje nyomán Agócs Írisz rajzaival

Berg Judit és Agócs Írisz népszerű és ismerős Maszat történetei segítenek a kicsiknek is elmesélni a saját mindennapjaikat, így fejlesztve a kommunikációs készségüket is.

Vajon mit csinál Maszat és Sári egész nap? Elmennek kirándulni? Vagy születésnapot ünnepelnek? Gyűjtsd össze az egy meséhez tartozó lapokat, és meséld el Maszat, Sári, Hóchóc és Pötyi baba kalandjait! Utána pedig rajzold le a mesefüzetbe, hogy te mit szoktál csinálni reggel, délben, este! A Maszat Mesekártya klasszikus kvartett, ugyanakkor fejleszti a gyerekek szókincsét és az időbeli összefüggések felismerését. Az ismerős történetek segítségével a saját mindennapjaikat is könnyebben elmesélik a legkisebbek, így az egyszerű, könnyen tanulható, vicces játék igazi családi kedvenc lesz.

3-6 éveseknek, 2-4 játékos részére, játékidő kb. 15 perc

Meséljetek, kuflik! 

 Dániel András meséje nyomán

A különleges és fantáziadús legújabb kuflijáték egy hét kuflis történetet is tartalmazó mesemondó-készlet az egész család számára, mely Dániel András kuflis meséi nyomán készült. Segítségével újrajátszhatók a kedvenc kuflis kalandok, és ezen kívül végtelen történet elmesélésére ad lehetőséget, miközben végtelenül szórakoztató is. A Meséljetek, kuflik!-nak nincsenek igazi, kötött szabályai, a játékosok együtt alakítják közös élményt.

4 éves kortól az egész családnak, 2-8 játékosnak, játékidő kb. 30 perc

Menzacsata kártyajáték

Játéktervező: Batki Zsolt

Illusztrátor: Mayer Tamás

A Lyukasóra Sulis kártyák néven induló játéksorozatba könnyen megérthető, iskolás tematikájú, szórakoztató, vicces játékok tartoznak. Kompakt csomagolásuknak köszönhetően akár egy lyukasórán is elő lehet őket kapni, de ugyanolyan szórakozást nyújt családi körben is. Az első, gyors, pörgős, vicces játék rengeteg emléket hozhat fel a szülőkben is… Ebédszünet, irány a menza! Vajon ma mi lesz az ebéd? Ebben a játékban egyre csak gyűlnek előtted a menzakaják. Megpróbálhatsz ügyeskedve megszabadulni tőlük, esetleg átpasszolni párat a haspók haverodnak, vagy az asztal alá söpörni a falánk kutyusnak, de a kedves konyhás nénik ezalatt újabb és újabb repetát tukmálnak rád. A játék végén bizony mindent meg kell enni, ami előtted maradt! A célod az, hogy a tied legyen a legkisebb kajakupac.

7 éven felülieknek, 2-7 játékos részére, játékidő kb.15 perc

Abszolút képtelen sztorik

 Játéktervező: Győri Hanna és Lencse Máté

Illusztrátor: Bernát Barbara

Nincs olyan helyzet, amiből ki ne vágnád magad egy jó sztorival? Fejben mesélsz magadnak, ha unod a matekórát? Szeretsz kreatív játékokat játszani és jó történeteket hallgatni? Akkor ez a te játékod! Az Abszolút képtelen sztorikban történetmorzsákból találunk ki közösen egy jó sztorit – a nyertes pedig az lesz, aki a legtöbbet teszi hozzá a történethez – legyen az akár a mondatot kitaláló játékos, akár az, aki beszavazza a legjobb mondatot a végleges történetbe! Írjatok, nevessetek, alkossatok! A saját sztorifüzeteteket pedig évek múlva is élvezet lesz olvasgatni.

9-99 éveseknek, 3-6 játékos részére, játékidő kb. 60 perc

Pagony Art termékek 

A Pagony Art kollekció termékein ismert és népszerű illusztrátorok – Agócs Írisz, Bernát Barbara, Dániel András, Egri Mónika, Kálmán Anna, Marék Veronika, Molnár Jacqueline, Pásztohy Panka, Rutkai Bori, Szalma Edit  Szegedi Katalin és Szimonidész Hajnalka – munkáival találkozhatunk. Első körben művészi jegyzetfüzeteket, rajzfüzeteket és képeslapok érkeztek, de a kínálat további praktikus és gyönyörű irodai- és művészkellékekkel fog bővülni. 

A Pagony Art termékcsalád termékei már elérhetőek a Pagony boltjaiban és a webboltban is.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32