fbpx

Húsvéti recept: cukormentes fonott kalács

Ha húsvét, akkor kalács, ezen nincs mit magyarázni. Amennyiben diétázol vagy szeretnél ez idő alatt is kicsit oda figyelni, akkor ez a cukormentes kalács egy jó alternatíva lehet.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hozzávalók

20 g friss élesztő

200 ml langyos zsírszegény tej, vagy növényi tej

500 g finomliszt (esetleg zabliszt)

negyed teáskanál só

fél teáskanál fahéj

1 evőkanál vaj

100 g édesítetlen almaszósz

4 evőkanál mazsola (ez kihagyható)

Elkészítés

Először morzsoljuk el az élesztőt a langyos tejben, és kevergessük addig, amíg fel nem oldódik. Fedjük le, és tegyük meleg helyre, hagyjuk dolgozni úgy 10 percig. Ha látjuk a kis buborékokat, akkor már jó. Vegyünk egy nagy tálat, és keverjük össze a száraz hozzávalókat. Ezt követően adjuk hozzá az élesztőt és az almaszószt. Gyúrjuk kb. 10 percig, amíg össze nem áll a tészta. Ezután jön a kelesztés, nagyjából 2 órán át. Ha letelt, gyúrjuk át még egyszer a tésztát, és dolgozzuk bele a mazsolát. Végül osszuk három egyenlő részre. Görgessük őket, amíg nagyjából 40 cm hosszú hurkákat nem kapunk. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tálcára, és fonjuk össze úgy, hogy a tészta két végét összecsípjük. Ezt is hagyjuk állni olyan 30 percig. Süssük 170 fokos sütőben 30-35 percig. Ha a kalácsunk már szép aranybarna, olvasszunk vajat, és kenjük be jól mindenhol.Hagyjuk kihűlni és csak ezután fogyasszuk.

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör