fbpx

Ember fotóz embert: kurrens reál, előnyös módon

Sós Dóra Gabriella, a Tudaton Magazin szerkesztője egy valódi emberfotózáson vett részt. A cikkben többek között erről ír személyesen, de megtekinthetjük Karácsony-Rácz Bogi fotós portfólióját is.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

tartalmi együttműködés

Ha az ember lánya felszed pár év alatt húsz kilót, nem szívesen mutogatja. Lelki, testi és életmódbeli okai egyaránt voltak annak, hogy ez így alakult. Igyekeztem a munkámba temetkezni, hisz amíg szerkesztőként a szövegekkel foglalkozom, addig az elmémmel dolgozom, és a gép előtt ülve nem tudatosul bennem, hogy van ez a test, ami szintén megérdemelné a figyelmet. De (mint tudjuk) minél tovább halogatja az ember a cselekvést, annál nehezebb a szembenézés.

Amikor Karácsony-Rácz Bogi megkeresett azzal, hogy bővítené a portfólióját, és portréfotó-alanyokat keres, meghoztam az operatív döntést: bevállalom a fotózást. Egyrészt azért, hogy ez segítsen felvállalni a jelenlegi testi valómat, másrészt elegem van abból, hogy a stockfotókról mindig egyenemberek mosolyognak vissza. Bogi ezt a képet választotta rólam a cikkhez:

ember fotóz embert
Sós Dóra. Fotó: Karácsony-Rácz Bogi

Bogi író, tanár, fotográfus. Első regénye 2019-ben jelent meg Végpóz címmel a Kalligram kiadónál, jelenleg a Fölfeslik valami a kéken át című könyvén dolgozik. Munkásságára nagy hatással van Krasznahorkai László, Virgina Woolf, Wyslawa Szymborska. Óbudán él férjével és kislányával.

A fotózás további részleteiről és Bogi képeiért kattints a teljes cikkért a Tudaton Magazin oldalára.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32