fbpx

Így töltött el egy évet a NASA Ingenuity helikoptere a Marson

Egy évvel ezelőtt az Ingenuity nevű helikopter elindult a Marsra. Azóta bebizonyosodott, hogy képes repülni a marsi légkörben is.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Mielőtt a helikopter megérkezett, a tudósoknak kétféle perspektívája volt a Marsról. „Vannak képeink a Mars körüli pályáról, és ott vannak a földön vezethető roverek által készített fotók is” – mondta Kirsten Siebach, a houstoni Rice Egyetem bolygókutatója, aki nem tagja az Ingenuity csapatnak. “De most ez egy teljesen új perspektívát mutatott be a bolygóról.”

Az Ingenuity minden várakozást felülmúlt. Nemcsak azt mutatta meg, hogy a repülés lehetséges, hanem azt is, hogy mi valósítható meg a repüléssel. Különböző helyeken sikerült leszállni a Marson, és olyan terepre is eljutottak, ahova eredetileg nem tervezték. A kutatók már 25 repülésen vannak túl, és egy éve vannak a szerkezetek a bolygón, ami önmagában is siker. Ez egy sokkal gyorsabb és hatékonyabb módja a Mars felderítésének. 

A kis helikopterek képesek átjuni a nehezebb terepeken egyaránt, és 

a rovereknek szintén hasznára válhatnak a feltérképezés során, és a mintavételben is. 

A kutatók szerint ez az eszköz egy új korszakot nyithat a Mars-kutatásban. 

Forrás

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32