fbpx

Legszebb japánkertek Budapesten

Nem kell egészen Ázsiáig utazni, ha japánkeretet akarunk látni, ugyanis a fővárosban is találunk párat. Bár nyilván nem foghatók az eredeti helyszínekhez, de azért a hazaiaknak sincs miért szégyenkezniük.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Zuglói Japánkert

Ez a legrégebbi mind közül, amelyet Varga Márton tervezett 1928-ban. Olyannyira autentikusra sikerült, hogy annak idején még a japán császári család tagjai is meglátogatták, és a mai napig megtalálhatóak itt az általuk hozott ajándéknövények utódai. A japánkert alapja egy tórendszer, több áthidaló- és lépőkővel. Megcsodálhatjuk továbbá a lombhullató kínai mamutfenyőt és egy himalájai selyemfenyőt is, amelyek igazán egyedülállóak itthon.

Margitszigeti Japánkert

A sziget északi részén, a szállodák és a zenélő kút között bújik meg a platánkert. Egy gyönyörű tórendszer, bennük pompázó tavirózsák és halak várnak minket. Valamint kanyargós kis utak, amelyeket több száz éves fák szegélyeznek. Egy fahídon átkelve, színes növények mellett haladva jutunk el a kis vízeséshez és az ikonikus szobrokhoz. Számos japán elemet találunk itt, ráadásul ingyen.

Japánkert az Állatkertben

A Fővárosi Állatkertbe már csak az ott található egyik legnagyobb japánkert miatt is érdemes ellátogatni. Az idők folyamán többször átalakították, de az autentikus japán hangulat a kövekkel, a tavakkal, a hidakkal és a jellegzetes japán növényekkel mindig is adott volt.

Japánkert az ELTE Füvészkertben

Nem hagyhattuk le a listáról az ország első botanikus kertjét sem, ahol szintén tetten érhetjük a japán hangulatot. Itt egy egész Ázsia kert vár minket, amely a tavaszi Sakura ünnep és az őszi Gingko napok során is nagyon népszerű látványosság.

japánkert

Szentendrei Japánkert

Bár ez nem Budapest, de annyira közel van hozzá, és olyan könnyen elérhető, hogy muszáj megemlítenünk. A kert a szentendrei Czóbel park mellett található, és itt is minden távol keleti kertépítészeti alapelv érvényesül. A kert az évszakok szerint van felosztva, hiszen ez nagy jelentőséggel bír a Japán kultúrában. Csodás, egzotikus növények, tökéletesen kialakított terek repítenek minket egy egészen más kultúrába.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32