fbpx

Hello TikTok: mondd, mi a titkod?

A fiatalok körében nagy népszerűségnek örvend a TikTok alkalmazás, ahol több ezres vagy akár milliós nagyságrendű követőtábort is kialakíthatunk a videókkal. Én most egy kérdésnek jártam utána: van élet a zenés-táncolós-tátogós videókon túl?
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az 1980-es évek végén születtem, így az Y generáció tagjaként szerencsésnek érzem magam, hogy pontosan tudom, milyen az, ha percekig arra vársz, hogy betöltsön a „tárcsázós Internet” (sőt még a hangja is pontosan a fülemben cseng). Gyerekkoromban a suliból hazarohanva MSN-en beszélgettem a barátaimmal, ahol a nevemben még azt is beállíthattam, hogy milyen zenét hallgattam éppen. És azt is pontosan tudom, hogy milyen volt a Facebook előtti idő, amikor még az volt a menő, ha valakitől azt hallottad, hogy „jelölj be iwiw-en!” Ennek ellenére nem esik nehezemre alkalmazkodni az olyan modern alkalmazásokhoz sem, mint a TikTok.

Amikor először beléptem, bevallom őszintén, ledöbbentem. Az tény, hogy egy darabig még vicces lehet egy-egy videó megnézése, és az állandó görgetés tényleg függőséget okozhat, de az valóban megdöbbentő, hogy mekkora elérést eredményezhet egy-egy videó a fiatalok körében. Mostanában viszont egyre több helyről hallom, és tapasztalom is, hogy a TikTok remekül alkalmazható marketing szempontból kisebb vállalkozások, zenekarok, akár bloggerek/vloggerek számára. Ebben a cikkben az öt kedvenc TikTokkeremet ajánlom nektek, akik sokszor a legnépszerűbb trendek mögül kilépve, kifejezetten értékesen használják ezt az alkalmazást.

Szert-Szabó Dorottya – Fehérlólánya

Dorottyát korábban Instagram-on követtem, és amikor megosztotta a TikTok-os bemutatkozó videóját, kíváncsiságból rákattintottam. Ez a videó volt az, ami lényegében felnyitotta a szememet, hogy TikTok-ozni akár így is lehet, és ez az app kifejezetten hasznos lehet a művészek, grafikusok és illusztrátorok számára, hogy bemutathassák, hogyan készül egy-egy alkotásuk.

@feherlolanya Meet with me☺️ #foryou #foryoupage #magyaralkotó #művész #artist #meettheartist #myname #myart #introducemyself #nekedbe #nekedbelegyen #artontiktok ♬ Some Things Abt Me – CHIS

Margaret Island

Le sem tudnám tagadni, hogy lassan másfél éve teljesen magával ragadott a zenekar. Lábas Viki TikTok oldalának követője vagyok, ahol számtalan koncert videóból csemegézhetünk. Ami viszont még különlegessebbé teszi, hogy bepillanthatunk a kulisszák mögé, például, hogy hogyan készülnek egy-egy fellépésre. De akár duettezhetünk Vikivel, ami egy kifejezetten ötletes funkciója az alkalmazásnak. A kedvencem mindenképpen az, amikor a zenekar tagjai a kommentekben érkezett kérdésekre válaszolnak, sokszor egészen vicces módon.

@margaretislandofficial a jó öreg gyakorikerdesek.hu ? #margaretisland #gyik #magyarzene ♬ Light Switch – Charlie Puth

Cirkafirka

Lili oldala a legjobb példa arra, hogyan lehet segítségére a TikTok egy kezdő vállalkozás népszerűsítésének, és hogyan fordíthatjuk a „tátogós” videókat a hasznunkra. Lili nemcsak azt mutatja be videóiban, hogy milyen nehézségekkel jár egy személyben vinni egy vállalkozás mindennapjait, de megismerhetjük a munkafolyamatokat és a különböző termékeket is. Az a mai világban nem meglepő, hogy Lilit, aki huszonéves egyetemistaként álmodta meg a cirkafirka márkát, a trollok is rendszeresen megtalálják a „kedves” kérdéseikkel, de nekem kifejezetten szimpatikus, hogy Lili megmutatja ezt az oldalt is. A számok pedig magukért beszélnek: több mint tízezer követő egyáltalán nem rossz teljesítmény!

@cirkafirka Ki áll a vállalkozás mögött? ? #foryou #nekedbe #kisvállalkozás #meetheteam #smallbusinesscheck ♬ original sound – fishwad

Libertine Könyvesbolt

Szabados Ági neve a Nincs Időm Olvasni Kihívás kapcsán végérvényesen összefonódott az olvasás népszerűsítésével, sőt a könyvek iránti szeretete két éve abban csúcsosodott ki, hogy megnyitotta saját könyvesboltját, a Libertine-t. Ha azt hinnétek, hogy egy könyvesboltnak és a könyveknek nincs helye a TikTok-on, akkor tévedtek! Látogassatok el a Libertine egészen friss TikTok oldalára!

@libertinekonyvesbolt Várunk titeket a Libertine könyvesboltban♥️ #könyvesbolt #booktok #libertine #szabadoságnes #bookstore #red ♬ eredeti hang – Libertine Könyvesbolt

Úticélja Magyarország

Ezt az oldalt is korábban Instagramon követtem, mert Eszter csoda szép fotókon keresztül mutatja be a legszebb belföldi látnivalókat és kirándulóhelyeket. Érdemes TikTok-on is követni, ahol az élményt már videókon keresztül is átélhetjük, sokszor egészen mókás zenei aláfestéssel. Sőt, bepillantást nyerhetünk azokba a percekbe is, ahol Eszter felfedi, valójában mivel jár egy-egy felvétel elkészítése: azaz a nyers valóságot.

@uticelja_magyarorszag Kulissza: erős, független nő ? #úticéljamagyarország #behindthescenes #kéktúra #traveltiktok #travellife #hungariantiktok #csodasmagyarorszag ♬ Bongo cha-cha-cha – Remastered – Caterina Valente

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32