fbpx

„Forrás/source” hívószóval irodalmi pályázatot hirdet a PesText

Nyílt, magyar nyelvű szépirodalmi pályázatot hirdet a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál. A pályázat hívószava a „forrás/source”.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Műfaji megkötés nincs, egy szerző csak egy, másutt még nem publikált alkotással nevezhet. A nevezés jeligés. A pályázat összdíjazása ismét 400.000 forint, a győztesekről nívós zsűri és közönségszavazás dönt majd.

A világirodalmi fókuszú PesText irodalmi és kulturális fesztivál ősszel negyedik alkalommal valósul meg Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) szervezésében. Az esemény időpontja: 2022. szeptember 28. – október 1. Az idei PesText kiemelt vendége lesz Vlagyimir Georgijevics Szorokin, a kortárs orosz irodalom egyik legizgalmasabb képviselője, A jég, a 23.000, A fehér négyzet és a Garin doktor szerzője. Hogy jobban megismerhessük az alkotót, május 19-én a PesText előestek program keretében könyveiről, hatásáról és a kortárs irodalomról beszélgetünk M. Nagy Miklóssal és Totth Benedekkel. A programról további részletek Facebookon olvashatók.

A PesText fesztiválhoz kapcsolódóan immár hagyományosan irodalmi pályázatot is hirdetünk, melyre kortárs magyar szerzők magyar nyelvű műveit várjuk maximum 6000 leütés terjedelemben “forrás/source” témakörében. A pályázat zsűrizése két körben zajlik. Alapos előválogatást követően a legjobb tizenegy pályamű kerül az elismert szakemberekből álló főzsűri elé. Idén Cserna-Szabó András, Halász Rita és Bartis Attila dönt a szakmai díjról!

A shortlistre került írások közül egy elnyeri a zsűri fődíját, egy pedig közönségdíjat kap. Mindkét írást lefordítják angolra, valamint megjelenik a fesztivál zinjében is. Szerzőik bruttó 200-200 ezer forint jutalomban részesülnek és meghívást kapnak a PesText fesztiválra.

A közönségdíjra bárki szavazhat 2022.07.23. és 2022.08.20. éjfél között.

Az írásokat a pestextpalyazat@gmail.com címre várjuk FORRÁS/SOURCE tárgymegjelöléssel!

Beküldési határidő: 2022.06.01.

Pályázók köre: bármely magyar nyelven alkotó szerző (alkotónként egy-egy művel lehet pályázni).

Szakmai zsűri által megítélt fődíj összege: 200 000 HUF

Közönségdíj összege: 200 000 HUF

A pályamunkákat műfaji megkötés nélkül, e-mailben, csatolmányként várjuk (word vagy pdf formátumban). A pályázatra kizárólag olyan művek nevezhetők, melyek sem online, sem nyomtatott formában nem jelentek meg, megjelenésük jelenleg nincs folyamatban és a pályázat lezárulásáig nem is várható.

FIGYELEM! Kizárólag jeligés pályázatot fogadunk el, a beérkezett dokumentumon nem szerepelhet a szerző neve. Az e-mailben szerepeljen a szerző neve, viszont a csatolt word vagy pdf dokumentumban csak a jeligét kérjük feltüntetni a pályamunka bal felső sarkán! A jelige minimum nyolc karakterből álljon, lehetőleg tartalmazzon betűket és számokat is.

Az adatkezeléssel kapcsolatos részletek a PesText weboldalán olvashatók.

A PesText és a pályázat további híreiért kövessétek a fesztivál Facebook-oldalát.

Szöveg és kiemelt kép forrása: PesText Fesztivál

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32