fbpx

Hogyan fedezzük fel egymás titkos vágyait?

A legtöbben nem merik felvállalni titkos vágyaikat, pedig ha mesélnének róla partnerüknek, akkor az megváltoztathatná az egész szexuális életüket!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Te mersz róla beszélni a pároddal? Tarts velem, ha kíváncsi vagy rá, hogyan fedezhetjük fel egymás titkos vágyait, és hogyan vezethetjük fel ezt a sokak szerint kényes témát a kedvesünknek.

Teljesen normális dolog, hogy vannak  szexuális fantáziáink. De vajon miért nem merjük megosztani ezeket másokkal? Ahelyett, hogy nyíltan kommunikálnánk igényeinket, inkább beleragadunk a rutinná vált szexuális aktusokba. Ez nemcsak unalmas, hanem sokszor nem is elég kielégítő. Egy biztonságos, jól működő kapcsolatban igenis szükség van arra, hogy a partnerek megosszák egymással, hogy mire vágynak.

Saját magadnak be mered ismerni?

Ez egy nagyon fontos kérdés, ha szexuális vágyakról beszélünk. Ha saját magadnak sem vagy képes beismerni, vagy elfogadni azokat a fantáziákat, melyek a fejedben járnak, akkor a partneredtől sem várhatod el, hogy változtasson az együttléteken. 

Ha valaki nem meri megosztani az igényeit a kedvesével, annak gyakori oka az, hogy a vágyódást bűnös dolognak tartja. Ne érezz bűntudatot azért, mert szoktál fantáziálni egy erotikus kiegészítőről, egy új pozitúráról vagy akár egy teljesen új szexuális felállásról.

Tehát az első lépés: Dolgozz azon, hogy elfogadd, a legtöbbeknek (valószínűleg neked is) vannak fantáziái, vágyai, melyeket szívesen kipróbálna a hálószobában – vagy azon kívül!

Magad sem tudod pontosan, mi az, amire vágysz, de a szexuális életedet is ellaposodottnak érzed? Ez egy gyakori jelenség, ami egy hosszú párkapcsolat esetében teljesen normális. Természetes, hogy egy idő után úgy érzed kevésbé szenvedélyes az együttlét. De hogyan lehetne feldobni? 

Kezdd önmagaddal! Szánj időt arra, hogy átgondold mi az a kis szín, az az aprócska újítás, ami újra fellobbantaná azt a bizonyos lángot. 

A megszokásokba hamar bele lehet kényelmesedni, de ami a szexualitást érinti, nem érdemes. Gondolj csak bele, mennyire meg tudja fűszerezni az együttléteket egy egészen apró játékszer vagy egy szexi fehérnemű! Teljesen más élményt ad, még akkor is, ha a pozitúrák megszokottak. 

Az önkielégítés utat nyithat a vágyaid felé!

Sajnos sokak számára a női önkielégítés tabutémának számít, különösen a párkapcsolatban élők körében. Miközben az örömszerzés mellett ez rengeteget segít abban is, hogy jobban megismerjük a testünket, annak működését, és ennek köszönhetően könnyebben felfedezhetjük saját vágyainkat. Mire gondolsz önkielégítés közben? Mik az erogén zónáid? Nézel valamit közben? Ezek mind olyan tényezők, amik segítenek meghatározni azokat a vágyakat, amiket még önmagad előtt is titkolsz!

Kulcs a nyitott kommunikáció

A vágyak feltérképezésére szerintem nincsen egy biztos  trükk. Persze lehet kísérletezni az ágyban új dolgokkal és figyelni a partnerünk reakcióit, de a legcélravezetőbb és leggyorsabb út a kommunikáció.

Megosztani másokkal a vágyainkat elsőre nehéznek tűnhet, mert sokan félünk attól mit gondol majd a kedvesünk.  Azonban mégis jobban jársz, ha megtanulsz könnyedén beszélni ezekről a témákról, hisz ha szégyenlősséget, félelmet lát rajtad a másik, akkor az befolyásolja a reakcióját: azt érezheti, valami rosszra akarod rávenni. Ha örömmel és lelkesen közeledsz a párod felé, nyitottan, őszintén vezeted fel neki a témát, könnyebben elkerülheted a konfliktust és lehet, a lelkesedésed rá is átragadhat. 

Ha látja rajtad a határozottságot és a lelkesedést, akkor ő is könnyebben fog megnyílni előtted, és nagyobb eséllyel osztja meg veled a saját titkos vágyait.

A kommunikációra épülő felnőtt társasjátékok megkönnyíthetik a beszélgetés kezdeményezését. A rohanó hétköznapok során nem meglepő, ha redukálódik a párok között a beszélgetéssel eltöltött idő. Így érthető az is, hogy amikor van rá alkalom, nem feltétlenül a szexualitás kerül szóba.

Egy szabad estén egy izgalmas társasjáték a legjobb beszélgetésindító lehet! Azoknak, akik nehezebben kezdeményeznek effajta beszélgetést, a saját programjaim mellett egyértelműen a társasjátékokat ajánlom!

Kezdő lépések a vágyak megélése felé 

Bár a nyílt kommunikáció egyértelműen kezdő lépésnek tekinthető, mégsem ugyanaz, mint a gyakorlatban belekezdeni valami egészen újba. Kipróbáltok egy új helyszínt? Esetleg beszereztek egy izgalmas kiegészítőt? 

Eleinte kerülhettek vicces szituációkba, előfordulhat, hogy a vágyott pozitúra nem olyan könnyen megvalósítható, vagy éppen, hogy a szexjátékszer mégsem jön be mindkettőtöknek, de ez nem tragédia! Ezeknek a vicces próbálkozásoknak a hatására is erősödhet a köztetek lévő kötelék. Tehát ha elsőre nem úgy sülnek el a dolgok, mint gondoltátok, akkor csak nevessetek egyet és máris csökken a helyzet feszültsége.

Az együtt átélt közös élmények, az újdonság közös megtapasztalása jó hatással lehet egy kapcsolatra. Válogass hát a titkos vágyaid közül, és ha találsz köztük olyat, amire szerinted a párod is nyitott lehet, kezdd el megosztani vele!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32