fbpx

Miért akarnak egyes tudósok komoly kutatásokat végezni az UFO-kkal kapcsolatban?

Az amerikai védelmi és hírszerző közösségek komolyan veszik az azonosítatlan repülő tárgyakat, hivatalosan azonosítatlan légi jelenségeket. Egyes kutatók szerint a tudományos közösségnek is így kellene tennie.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Sciencenews.org több tudóst is megkérdezett a témában.

Május 17-én az Egyesült Államok Kongresszusa – évtizedek óta először – nyilvánosan is beszélt ezekről a tárgyakról. A Pentagon két tisztviselője leírta a megmagyarázhatatlan jelenségekkel kapcsolatos megfigyelések elemzésére irányuló munkát sok esetben katonai személyzet, például pilóták által, mivel azok potenciális veszélyt jelenthetnek a nemzetbiztonságra.

Scott Bray, a haditengerészeti hírszerzés igazgatóhelyettese újabb részleteket osztott meg egy kép- és videóadatbázisból, amely immár körülbelül 400, azonosítatlan jelenségek észleléséről szóló jelentést tartalmaz a 2004 és 2021 közötti időszakból. Míg a tisztviselők bizonyos megfigyelésekre találtak hétköznapi magyarázatokat, voltak olyanok is, amelyeket „nem tudtak megmagyarázni” – mondta Bray.

Mik azok az azonosítatlan légi jelenségek?

Az azonosítatlan légi jelenségek vagy más néven UAP, a katonaság által használt szókapcsolat. Ez egy kicsit különbözik az UFO kifejezéstől abban az értelemben, hogy egy jelenség nem feltétlenül fizikai szilárd tárgy. Tehát az UAP inkább egy mindenre kiterjedő kifejezés.


Miért tanulmányozzák ezeket tudományosan?

Ismeretlen jelenségek tudományos vizsgálatát folyamatosan végzik, és ez így van jól. A legkritikusabb pont, hogy ilyenkor ne a spekulációink alapján vonjukk le a következtetéseket, hanem az összegyűjtött adatok révén –  fejtette ki Kopparapu, a NASA Goddard Űrrepülési Központjának munkatársa.

Az UAP esetében úgy tűnik, hogy vannak olyan rendhagyó megfigyelések, amelyeket nehéz megmagyarázni. Lehetnek ezek  új fizika jelenségek, vagy talán csak a műszerek hatásai, amelyeket nem értünk, de akár  madarak tevékenysége is. Bármi is  legyen,  ezek közül a lehetőségek közül a legszélsőségesebbtől a leghétköznapibbig, mindegyik tanít nekünk valamit. De ez a pilóták biztonságáról is szól, különösen, ha valami olyasmit látnak, amit repülésbiztonsági kockázatnak tartanak.

 

Hogyan tanulmányozhatjuk ezeket a jelenségeket?

A probléma az UAP tanulmányozásával eddig az, hogy az összes adatot a kormány birtokolja. Most úgy tűnik, hogy tervben van bizonyos információk titkosításának feloldása, miután megvizsgálták az esetleges biztonsági kockázatokat, de ki tudja, ez mikor fog megtörténni. Tehát amire szükség lenne, az az érzékelők hálózatának létrehozása a világ minden táján. Ideális esetben földi szenzorokkal és műholdas lefedettséggel együtt. Nem elég, ha valaki csak lát valamit. Az észlelést több érzékelővel és több hullámhosszal kell mérni. És meg kell osztanunk ezeket az adatokat a tudósokkal, hogy a független csoportok konszenzusra jussanak. Így halad a tudomány. Az akadémikusok részéről van néhány ilyen irányú kezdeményezés, tehát ez jó jel – fejtette ki Haqq Misra, a seattle-i Blue Marble Űrkutatási Intézet munkatársa.

Ha valóban megakarjuk érteni ezeket a jelenségeket, akkor ki kell szűrni az olyan zajokat, mint a gabonakörök, az állítólag UFO-s elrablások és más paranormális jelenségek. Minél jobban tisztában vagyunk a konkrét légi anomáliákkal, amelyekről beszélünk, annál inkább képesek leszünk megoldani a problémát.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32