fbpx

Portyázó dinoszauruszok Vallettában – debütált az új Jurassic World film

Június 9-én került sor a legújabb Jurassic World film premierjére Málta fővárosában, ahol maga a film is játszódik, Chris Pratt és Bryce Dallas Howard főszereplésével.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Dominion a Jurassic World rajongók két generációját egyesíti

A múlthéten debütált filmet már nagyon várták a rajongók, akik ezúttal több meglepetésben is részesülthettek.

A történet négy évvel a Nublar sziget elpusztítása után játszódik. A harcokat követően egy olyan időszak köszöntött be, amiben dinoszauruszok és emberek képesek békében élni egymás mellett. Azonban az együttélés szabályait nem sikerül mindig mindenkinek betartania, ez pedig újfent bonyodalmakhoz vezet.

A második generációs főszereplő gárdához viszont most csatlakoznak régi főhőseink, a Dr. Ellie-t játszó Laura Dern, valamint Sam Neill mint Dr. Alan Grant és Jeff Goldblum mint Dr. Ian Malcolm. Segítségükkel pedig remélhetőleg ezt az utolsó csatát is béke követi majd.

Ráadásul a Jurassic World filmek rendezőjéhez, Colin Trevorrow-hoz csatlakozik a Jurassic Park megálmodója, Steven Spielberg is, kettejük fúziójából pedig egy igazán kalandos és elképesztően látványos film kerül a vászonra.

A máltai szigetek nem idegenek Hollywood számára

Jurassic World Dominion nem az első nagyszabású hollywood-i alkotás, ami a szigeteken készült. Az elmúlt évtizedben többen is felfigyeltek Málta adottságaira, amik tökéletes helyszínt biztosítanak egy izgalmakkal teli film forgatásához.

Emlékezzünk vissza például a Trónok harca ikonikus jelenetére, mikor Khal Drogo és Daenerys Targaryen egybekelnek és a háttérben láthatjuk az akkor még egyben lévő, impozáns Azúr ablakot, Gozo sziget egykori különlegességét.

Továbbá az olyan nevezetességek, mint a Fort St. Elmo és a Valletta kikötő, a Netflix Dél királynője című film harmadik évadának számos jelenetében is szerepelnek, illetve több olyan motívum is fellelhető benne, amit a máltai lakosok felismernének a szokásos, mindennapi életükből. Többek között például sok valódi máltai kifejezést használnak, így a rajongók ízelítőt kapnak a sziget igazi kultúrájából.

Korábban pedig olyan híres alkotásokban is szerepelt már a szigetvilág, mint az Oscar-díjas Gladiátor, Russel Crowe főszereplésével, amiben a Fort Ricasolit láthatják a nézők egy-egy jelenetben, akárcsak Valletta híres kikötőjét, és a Saint Michael bástyát. Hasonlóképpen feltűnik a Fort Ricasoli képe a Trójában is.

Az Apple TV Foundation című produkciójának pedig több epizódját is a Máltai Filmstúdióban forgatták le, Kalkarában. Ez egy futurisztikus sci-fi sorozat, amit nem csak hogy itt vettek fel, de számos helyi statisztát is alkalmaztak a forgatások során.

Nem utolsó sorban pedig Brad Pitt főszereplésével a World War Z-t szintén a sziget fővárosában, Vallettában fogatták. Ekkor a várost egyes jelenetek esetében úgy alakították át a felvételekhez, hogy Jeruzsálemre hajazzon. A világhírű színész később Angelina Jolie-val is visszatért Máltára, hogy a tremészeti csodákban bővelkedő Gozo szigeten együtt dolgozzanak a By the Sea című filmen.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32