fbpx

Gyerekprogramok a nyári szünetre

A vakáció során rengeteg időt tölthetünk együtt a gyerekekkel, illetve nekik is lehetőségük nyílik rá, hogy barátaikkal kötetlenebb formában, az iskola és az óvoda keretein kívül is élményeket szerezzenek. Ehhez hoztunk néhány ötletet.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kicsi Dió Műhely – nyári táborok a Vajdahunyadvárban

Tematikus nyári táborokkal várják a kicsiket és a nagyobbakat is a Vajdahunyadvárában, három különböző időpontban. Az első turnusban különböző mesterségeké lesz a főszerep. A múzeum tárlatainak segítségével a gyerekek a játékkészítéstől a fafaragásig  különböző foglalkozásokba nyerhetnek betekintést. Majd maguk is kipróbálhatnak ezek közül néhányat. A második szekcióban a ház és az otthonteremtés kapja a hangsúlyt, ebben a táborban az őseink építkezési szokásairól esik majd a legtöbb szó, amik kiegészülnek interaktív feladatokkal. Végül a harmadik turnusban az élelmiszerek kerülnek a fókuszba, aminek keretein belül a kicsik kipróbálhatják magukat a gasztronómia területén is, hogy aztán egy közös lakomázásban lehessen részük. Mi lehet ennél jobb gyerekprogram? A táborokról bővebb információt itt találtok.

A jóga világnapja

A jóga világnapjának tiszteletére a Gyermekjóga-oktatók Egyesületének több oktatója ingyenes gyerekjógát tart a Városligetben. Érdemes ezt a tevékenységet már egészen kicsi korban beépíteni mindenki életébe. Jó közös program lehet teljesen kezdő, a jóga iránt érdeklődő gyerekek és szüleik számára egyaránt. A helyszínen a szervezők készülnek jógamatracokkal és apró ajándékokkal is minden résztvevő számára. Részletekért katt ide.

Gyerekprogramok a Varázshajón

Sok szeretettel vár minden gyerkőcöt és szüleiket a Varázshajó Balatonalmádiban. A fedélzeten izgalmas gyerekprogramok, kincskeresés és kalózkodás nyújt szórakozást, miközben hazánk legnagyobb taván szelhetjük a habokat. A varázslatokban gazdag út időtartama egy óra, bővebben pedig itt olvashattok róla.

Gyerekbarát városnézés

A gyerekek általában nem rajonganak túlzottan a városnézésért, mert unalmas időtöltésnek tartják. Pontosan erre a problémára készült megoldásként a Hello Város applikáció, ami a kisebbek számára is izgalmassá teszi a városi sétákat. Az alkalmazásban különböző feladatokat kapunk, amiket egyes helyszíneken hajthatunk végre. Ilyen Siófok, Szentendre vagy éppen Pécs, mely városok látványosságait foglalja magába az applikáció, így észrevétlenül fedezhetjük fel az adott desztináció látnivalóit, miközben a gyerekek is jól érzik magukat. Jelenleg négy különböző helyen játszhatunk, de a fejlesztők folyamatosan bővítik a városok számát. Itt tudtok informálódni ezekről.

Időszaki kiállítás a Közlekedési múzeumban

Ha nem süt hétágra a nap, látogassunk el a Közlekedési múzeumba, hiszen biztosan sok kisgyereket lenyűgöz, ha különböző  járműveket láthatnak életnagyságban. Lehet ez egy apás gyerekprogram is, de akár az egész család is részt vehet rajta, ugyanis egy igazi Ford T Modell-t látni talán mindenki számára izgalmas lehet. Az időszaki kiállítás egyébként az egykori Északi Járműjavító történetét meséli el, mozdonyokkal, különleges Ikraus autóbuszokkal és még sok más egyedi járgánnyal. Infók itt.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32