fbpx

Ciklusszinkron Applikáció – egyensúlyban önmagaddal

Lazaridisz Georgina ciklusszinkron, termékenységtudat oktató és hormonegyensúly tanácsadó ötlete és munkája alapján jött létre a Ciklusszinkron Applikáció. Bemutatón jártunk.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

“Forradalmian új, Magyarországon egyedülálló telefonos alkalmazás nőknek, aminek segítségével úgy érhetik el a személyes céljaikat, hogy közben a testük igényeit is figyelembe veszik, és támogatják a ciklus fázisainak megfelelő hormonális változásokat” – mondta el Georgina a Ciklusszinkron Applikációról.

A termékeny korú nőknél a menstruációs ciklus mindenre kihat a szervezetben. Két fontos hormon termelődik ilyenkor: a progeszteron és az ösztrogén. Ezek nagyban befolyásolják nem csak a fogantatást, de a női egészséget is.

Ugyanis ezeknek a hormonoknak a szintje a ciklus során folyamatosan változik. Hatással vannak a mentális állapotra, étvágyra, anyagcserére, izomépítésre és a fizikai állapotra is. Ráadásul nagy tévedés, ha azt gondoljuk, minden nőnek 28 napos a ciklusa. Minden szervezet más, ezért fontos egyénre szabottan, a ciklusunkhoz igazítani a mindennapjainkat.

A Ciklusszinkron Applikáció szerinti életmód a nő ciklusának követésén alapul. Az applikációban a két termékenységi jel (méhnyaknyák és alaptesthőmérséklet) szerint tudja a felhasználó nyomon követni a fázisait, amit az app határoz meg. Így egy akár egy 21 vagy egy 45 napos ciklusú nő is tisztában tud lenni azzal, éppen hol tart.

Ciklusszinkron Applikáció

A ciklus négy fázisa: menstruációs fázis, follikuláris fázis, ovulációs és luteális fázis

Amint új fázisba lép a felhasználó, az alkalmazás azonnal felkínálja az ezzel járó hormonális  változásainak megfelelően kialakított edzéstervet, recepteket. Az edzéseket végezhetik kezdők és haladók is, valamint otthon is konditeremben egyaránt, egyedül vagy személyi edzővel. Az edzésterveket két szakember állította össze: Szigethi Fanni és Kátai Réka. A recepteket Győző-Molnár Anna táplálkozási szakember hagyta jóvá. Az ételeknél látható, hogy milyen mikrotápanyagokat  tartalmaz, és hogy melyik táplálkozási irányzatnak felelnek meg.

Mindezek mellett, minden fázisban videókon keresztül kapunk tájékoztatást arról, hogy milyen változások zajlanak éppen  bennünk, és milyen tápanyagokra van ilyenkor szükségünk.

Az alkalmazásba egy beépített “tennivalók listája” is van, így a ciklusod szerint alakíthatod a munkában és magánéletben felmerülő feladatokat, ezáltal eredményesebben tudod elvégezni azokat.

Emellett fázisok szerinti motivációs üzeneteket is küld a Ciklusszinkron Applikáció, hogy még inkább érezhessük a törődést.

Az alkalmazást Apple és Androis telefonokra is letöltheted!

Lazaridisz Georgina honlapja itt, Instagram oldala itt, Facebook oldala pedig itt elérhető.

Borítókép: Lazaridisz Georgina

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32