fbpx

Élet és munka Portugáliában – interjú Duncsák Krisztinával

Krisztina 15 éve él Portugáliában, ahol idegenvezetőként dolgozik. Tapasztalatairól az Idegenvezetés Portugáliában (@portugal_hu) oldalon olvashattok, ahol megismerhetitek az országot az ő szemén keresztül.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Mesélj magadról, hol élsz, mivel foglalkozol?

15 éve élek Portugáliában. Édesanyám cukrászként 20 éve keveredett ki ebbe a gyönyörű és kedves  országba én pedig utána jöttem ki a férjemmel. Egyáltalán nem voltunk biztosak, hogy maradunk. Mind a ketten zenészek vagyunk, de a gyerekeink születése után én váltottam. 9 éve idegenvezetőként dolgozom. Privát túrák a profilom az év 365 napján, de nagyobb csoportokat is idegenvezetek utazási irodáknak. Szeretem ezt a munkát mert változatos.  Az idegenvezetés mellett esküvőszervezéssel is foglalkozom: magyar párok álomesküvőjét igyekszem megvalósítani. De kiköltözési tanácsadással és nyelvoktatással is foglalkozom. 

Ez a 4 lábam az idő folyamán forrt ki, mert igényelték a vendégeim. 

Miért pont Portugália? Mi vonzott a városban? 

Egy koncerttel, zenészként jártunk először Portugáliában. Akkor gondolkodtunk el rajta, bár anyukám akkor már gyökereket eresztett itt, így ez is adott egy löketet. Az országba az emberek kedvessége, befogadása, nyugalma vonzott, de a gasztronómia, napsütés sem kivétel. Na meg a  természet és az épületek.. szerelembe estem. 

Mit szeretsz a kultúrájukban a legjobban és a legkevésbé?

Amit a legjobban szeretek az a nyugalom, ráérés. De ez hátrány is lehet. Mert ha papírmunkáról, bürokráciáról van szó, akkor az tényleg „manhãna”. Gasztronómia szempontjából viszont ez az én világom, mert nekem itt minden finom, bőséges, ízletes.

portugália

Mit szeretsz legjobban az idegenvezetésben?

Naponta különböző emberekkel találkozom, más-más történeteket és életszituációkat látok. Szeretem látni a vendégeim szemében azt a csillogást, rajongást amit én is érzek az ország iránt. Próbálom ezt a szeretetet átadni minden egyes vendégemnek. 

Mit tanácsolnál azoknak, akik tervezik az idegen országba költözést?

Türelmet a bürokratikus világ nehézségeivel szemben. A portugálok például néha megtévesztőek tudnak lenni, persze kedvesek, segítőkészek, de nem árt az óvatosság, ezt ki kell tapasztalni. 

Mik azok a helyek Portugáliában, amit kevesebben ismernek, de mindenképp érdemes megnézni? 

Mira de Aire cseppkőbarlang, Buddha Eden park, Mafrai kolostor és még sorolhatnám. Gyertek el és nézzétek meg ezt a csodás országot 🙂 

Idegenvezetés Portugáliában oldal

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
lengyelországban