fbpx

Pénztárcabarát programok gyerekeknek a nyárra

Sok mindent lehet mondani az idei évről, de azt aligha, hogy könnyű, főleg anyagi szempontból. Viszont ha spórolásra kényszerülünk sem kell a gyerekeket a négy fal közé zárni. Hoztunk pár pénztárcabarát program ötletet.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Használd a fantáziád és a menj ki a szabadba

Ha van kert, akkor mindenképp töltsetek ott sok időt a gyerekekkel. Készítsetek bunkert takarókból, székekből. Töltsétek meg a nagyobb vödröket vízzel, és jöhetnek a vízes játékok. Könnyen készíthettek egy kis szappan és víz kombójával házi buborékfújót, amihez már csak valami jó kis zene kell és máris buli hangulatuk lesz a kicsiknek is. Ráadásul biztosan jól szórakoznak és még levegőn is lesztek. Ha nincs kert sem kell lemondani ezekről, lehet ezt egy szabadabb zöld területen, játszótéren is csinálni, sőt, akár összefoghattok a környékbeli családokkal, hogy minél több gyerek játszhasson együtt.

Irány a természet

Néha észre sem vesszük, mennyi csodás és izgalmas dolog vesz minket körül. Nem kell messzire mennünk, hogy találjunk egy jó kirándulóhelyet, nemzeti parkot vagy látványosságot, amik ráadásul sokszor nem is kerülnek semmibe. Nem csak kimozdul így a család, de a gyerekek is látnak valami újdonságot, ami élmény lesz számukra. Na és persze ez egy pénztárcabarát program.

Nézz körül: akad pénztárcabarát program

Lehet, hogy épp nincs keret elutazni más városba vagy országba, de biztos a ti környéketeken is számos program lesz nyáron. Térképezzétek fel a gyerekeknek szóló eseményeket, koncerteket, fesztiválokat. Számos ingyenes gyerektábor is működik sok helyen, ami szintén jó lehetőség lehet. 

Töltsetek együtt időt

A nyári szünet nem kell, hogy csak arról szóljon, hogy a gyerek unatkozik, a szülők meg várják, hogy végre szeptember legyen. Szükségtelen ahhoz több milliós utazás, hogy a család jól érezze magát, csupán egy kis kreativitásra és akaratra van szükség. Ha van egy kis időtök, akár hétvégén, tervezzetek közös tevékenységeket: főzzetek együtt, társasozzatok, legyen esti közös filmezés. Vegyetek például egy csomó lufit, hozzá pár színes filcet és díszítse mindenki kedve szerint. Otthon is számos izgalmas programot, játékot ki lehet találni, csak egy kis időt kell rászánni. A gyerekeknek úgyis az a legfontosabb, hogy érezzék, hogy törődnek velük. Az együtt töltött idő pedig teljesen mindegy, hogy egy drága hotelben, vagy otthon a kertben történik.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32