fbpx

Olcsó repülőutak: Milánó

Ha szeretnél idén nyaralni menni, de a repülőutat olcsón akarod megúszni, akkor ez a milánói ajánlat neked szól! A divat egyik fővárosába most rendkívül kedvezőn juthatsz el, onnan pedig számtalan gyönyörű helyet közelíthetsz meg könnyűszerrel.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Amennyiben most foglalsz repülőjegyet a Ryanair-nél Milánóba augusztus 10 és 15 között, akkor egy hátizsákkal az alapár mindössze 7300 Ft lesz oda-vissza. Ha ennél hosszabb időre mennél, akkor a visszaút még augusztus 17-én sem vészes, összesen így körülbelül 11 000 forintra jön ki. Viszont ennyi időre már a hátizsák nem biztos, hogy elég lesz. Ha hozzáadjuk a fedélzeti kisbőröndöt akkor összességében még így is csak 20 147 ft a költségünk oda-vissza, ami továbbra is egészen baráti. És, hogy miért éri meg Milánót célba venni? Mert rengeteg lehetőségünk van onnan tovább indulni, ha a várost már ismerjük!

A nyüzsgő Milánó 

Aki még sosem járt ebben az izgalmas városban, neki javaslom, hogy mindenképpen fedezze fel a látványosságait. Ezek közül a leghíresebb a Milánói dóm és a szomszédságában álló luxus bevásárlóközpont (Galleria Vittorio Emanuele II), amit joggal nevezhetünk inkább egy építészeti remekműnek. Nem sokkal arrébb pedig megtaláljuk az impozáns Milánói Scala-t, ahol a világ leghíresebb operaénekesei szinte mind megfordultak már. Ha pedig gyerekekkel érkezünk, és a kedvükre szeretnénk tenni, akkor semmiképp ne hagyjuk ki a Disney boltot!

Tavak, egy ugrásnyira Milánótól

Ha te is odavagy azért a látványért, amikor egy kristálytiszta vizű tavat zöldellő hegyek vesznek körbe, amihez párosul egy kedves kis város vagy falucska is, akkor nagy szerencséd van! Mindössze 40 perc vagy egy óra alatt Comóban találhatod magad a TrenItalia vasúttársaság jóvoltából és megcsodálhatod ezt az elképesztő látványt. Érdemes ide akár több napra is menni, hogy a tó körül több helyet is felfedezhessünk, mint például a csücsökben nyugvó Bellagio-t a szépséges Villa Melzi kerttel. Vagy a bájos kis színes házakkal tarkított Varennát. 

És ha nem lenne elég számunkra a Comói tó körbejárása, akkor béreljünk autót és látogassunk el a hasonlóan páratlan Garda tóhoz is!

Tengerpartok a közelben

Milánótól a legközelebbi tengerparti város Genova, amit azonban fürdőzésre nem javaslok. Esetleg fél-egy nap városnézést megér a hely, de strandolásra itt ne számítsunk, ugyanis ez hatalmas ipari kikötőként funkcionál. Viszont Genovától lejjebb már annál izgalmasabb partszakaszok várnak bennünket! 

Ha vonattal érkezünk Milánóból, akkor azt ajánlom, hogy csak a kisebb strandokig menjünk el, mint a Santa Margherita. Vagy a mellette fekvő, ám árban eléggé magas (viszont annál szebb) Portofino, és a még közelebb eső Camogli, illetve Boccadasse. Ezek Milánótól mind körülbelül 2-2,5 óra alatt megközelíthető, nagyon kedves, barátságos kis strandok. 

Azonban ha autót bérlünk akkor érdemes a kicsit távolabb eső Alessio vagy akár a híres Cinque terre régiót is felfedezni. Ezeket akkor javaslom, ha több időre érkezünk az országba, és akár meg is tudunk szállni az adott városokban pár napot. Utóbbi esetben mindenképpen látogassunk el ide, főleg a La Speziában a Cinque terréhez tartozó Manarolát tűzzük ki célul, nem fogjuk megbánni!

Úgy gondolom akár rövid akár hosszabb időre érkezünk Milánóba, a környék annyi lehetőséggel kecsegtet, hogy semmiképpen nem fogunk unatkozni. Ennélfogva tényleg érdemes kihasználni az olcsó repjegyet! 

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
lengyelországban