fbpx

Rajzolj nekem! – az Ördögkatlan Fesztiválon

Jótékonysági rajzolás Agócs Írisszel, Dániel Andrással, Mayer Tamással és az olvasókkal a rászorulókért. A fesztiválra látogatók egyedi illusztrációt kérhetnek kedvenc pagonyos illusztrátoraitoktól, így segítve a Katlan-falvak könyvtárait, iskoláit.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A 2016-ban létrejött Rajzolj nekem! jótékonysági esemény Budapesten kívül is megrendezésre kerül, idén ismét az Ördögkatlan Fesztivál keretén belül, a Pécsi Pagony szervezésében. 

A fesztiválra látogatók egyedi illusztrációt kérhetnek kedvenc pagonyos illusztrátoraitoktól, így segítve a Katlan-falvak könyvtárait, iskoláit. 2022. augusztus 5-én, pénteken 10.00-12.00 óráig Agócs Írisz, Dániel András és Mayer Tamás várja az érdeklődőket a nagyharsányi Narancsligetben található Pagony gyermekudvarban.

Miért jött létre a Rajzolj nekem?

A vidéki, kistelepülési könyvtár az a pont, ahol a gyerekek más lehetőségek híján találkozni tudnak a könyvekkel, ahol olvasóvá válhatnak. Gyerekkönyvek szerzőiként, kiadóiként, gyerekekhez és irodalomhoz egyaránt közel álló emberekként úgy gondoljuk, ebben meg kell próbálnunk a magunk eszközeivel segíteni. Dániel András ötlete alapján a rajzolók és az olvasók a   Pagony Kiadóval együtt segítik a rászoruló könyvtárakat vagy a nehéz helyzetben élő gyerekeket, legutóbb az InDaHouse Hungary Egyesület segítségével.

Idén augusztus 3-6. között számtalan izgalmas gyerekprogrammal várja a családokat az Ördögkatlan Fesztiválra kitelepülő Pécsi Pagony csapata: lesz kreatív és interaktív foglalkozás, szitanyomás Agócs Írisz grafikáival, könyvbemutató, papírszínházas előadás, valamint a Rajzolj nekem! nevű, nagy sikerű jótékonysági esemény is újra ellátogat a Katlanra. 

Augusztus 5-án, pénteken 10.00-12.00 óra között Nagyharsányban, a Narancsligetben található Pagony Mesebirodalomban három grafikus/illusztrátor várja azokat, akik szívesen vásárolnának – akár maguknak, akár ajándékként – olyan grafikákat, amelyeket személyesen nekik, kérésük alapján, ott helyben készítenek el számukra az alkotók. 

A Rajzolj nekem! akció keretében befolyt összegből vásárolt Pagony könyvek a Csorba Győző Könyvtár által ellátott Baranya megyei települések  – idén Drávakeresztúr, Fazekasboda, Bogádmindszent és Almamellék kistelepülési könyvtáraiba kerülnek majd.

Ajánlott támogatás: A5 méretű grafika: 8500 Ft

A jótékonysági akción rajzoló illusztrátorok:

Agócs Írisz – szabadúszó illusztrátor, Magyarország egyik legnépszerűbb gyerekkönyv-illusztrátora. Berg Judit, Tandori Dezső, Varró Dániel műveihez készített rajzok mellett számtalan önálló kötete jelent már meg, a Mesék Barnabásnak kötetektől kezdve a Rajzolj egy krumplit! sorozatig.

Dániel András – író, illusztrátor, a Rajzolj nekem! ötletgazdája. A Szép Magyar Könyv-díjas szerző első mesés kötete 2012-ben jelent meg, 2013-ban indult kufli sorozata pedig mára megérett arra, hogy PhD-dolgozatok témája legyen, gyakorlatilag bármilyen szakterületen. 2021-ben megkapta Az Év Gyerekkönyv Írója díjat, idén pedig a Magyar Gyerekkönyv Fórum (HUBBY) diákzsűrije az Év Illsuztrátorának választotta a Nincs itt semmi látnivaló! c. könyvéért.

Mayer Tamás  – A Zug Műhely tagja, szakmáját tekintve grafikus, animátor, aki jelenleg mesekönyveket rajzol tele furcsa, vicces, jópofa karakterekkel. Hitvallása szerint a gyermekirodalom hatalmas értékkel gazdagítja a kicsiket: tanít, válaszokat ad, szórakoztat, elgondolkodtat, megnevettet, segít, támogat. Véleménye szerint viszont nem mindenki jut hozzá színvonalas kiadványokhoz, és ebben nyújt némi segítséget a Rajzolj nekem! esemény.

 
Rajzolj nekem! – Ördögkatlan

2022. augusztus 5., 10-12 óráig

Nagyharsány, Narancsliget, Pagony Mesebirodalom

Az esemény linkje: https://www.facebook.com/events/802353811141735

A Pécsi Pagony programjai az Ördögkatlanon: https://www.facebook.com/events/395814492526755/395814495860088

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

rákszűrés