fbpx

5 kedvenc true crime dokumentumfilmem

Azt már tudni lehet rólam, hogy imádom a sorozatgyilkosos, true crime dokumentumfilmeket, filmeket, és mindent, amitől lehet kicsit borzongani. El is hoztam az 5 legjobbat.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst

Az egyik kedvenc true crime dokumentumfilmem! Ezt követően kaptam rá erre a zsánerre  igazán. Adott egy gazdag, elkényeztetett fickó, Robert Durst, akit már évek óta rács mögé akarnak juttatni, de hála a családja befolyásosságának meg még ki tudja mi mindennek, évtizedek óta nem sikerült. 

Durst-höz három gyilkosság köthető, az első a felesége Kathleen McCormacket, a második szomszédja Morris Blacket, akinek feldarabolt testét meg is találták, ám valami felfoghatatlan módon ezt is megúszta. Valamint, jóbarátja Susan Berman megölése is hozzá kapcsolható. 

Nagy szerencse, hogy Robert hatalmas egóval rendelkezett, így részt vett a róla szóló 2014-es dokumentumfilm elkészítésében, amit ügyvédei ellenezték. 

A sorozat vége egy hatalmas csavar, amit a néző el sem akar hinni! De mind a hat részt is úgy nézed végig, hogy az egyetlen mondat, amit közben hajtogatni tudsz, az az ‘ez nem lehet igaz’.

Making a murderer

Ez egy igazi klasszikus a true crime dokuk világából, ami megintcsak azt az érzést kelti benned, hogy ilyen a világon nem történhet. Az alap sztori, hogy Steven Avery-t, a nem túl okos, de amúgy szerethetőnek tűnő fiút leültetik hosszú évekre egy olyan büntettért, amit el sem követett. Közben persze kiderül, hogy micsoda rendőri hibák és csalások vezettek oda, hogy ez az ember az egész fiatalkorát egy cellában töltse. Végül hála a DNS technika fejlődésének kikerül a börtönből. 

Ekkor azt hihetnénk, hogy szuper, eljött a happy end, de itt közel sincs vége a sztorinak. Ugyanis nem sokkal a szabadulása után ismét megvádolják, de most egy gyilkossággal. A legizgalmasabb az egészben, hogy miközben megismerjük a bizonyítékokat, az érveket és ellenérveket, mi sem lehetünk biztosak abban, hogy ki a bűnös és ki az áldozat. Hogy mi lesz a vége, remélem, egy következő részben hamarosan megtudjuk.

The sons of Sam – a descent into darkness

Biztos sokan hallottak már a Sam fia gyilkosság sorozatról, amiben David Berkowitz bizonyul bűnösnek. Azonban volt egy újságíró, Maury Terry, aki végig nem hitt a rendőrségnek. Szerinte egy sátánista banda állhat a gyilkosságok mögött, és nem csupán egyetlen ember. Terry megszállottan kutatni és nyomozni kezdett a ügyben, és bizony elég megalapozottnak tűnt a gyanúja. A film viszont azt is megmutatja, hogy mennyire veszélyes tud lenni ez a megszállottság, ugyanis Terry-nek szó szerint ráment mindene.

Girl in the picture

Ez az egyik legfordulatosabb true crime ügy, amit mostanában láttam. Egy haldokló nőt találnak az úton, aki maga mögött hagyta fiát és férjét és egy borzalmas bűnügyet és rejtélyt. Ebben a történetben viszont senki sem az, akinek látszik. Elindul a hajsza, hogy kiderüljön, ki volt ez a lány valójában, illetve képbe kerül az állítólagos férj utáni kutatás is, aki elrabolja a nő árván maradt fiát. Gyilkosságok, gyerekrablás és több évtizedes rejtély bontakozik ki a szemünk előtt.

I’ll Be Gone in the Dark

Egy másik sorozat, amitől garantáltan leesik az állad. Michelle McNamara éveket szentelt annak, hogy kiderítse, ki volt a hírhedt éjszakai lopakodó, aki 1973 és 1986 között gyilkolt Kalifornia szerte. Nyomozásának eredménye egy általa írt könyv lett és egy hatalmas csavar, amire talán senki sem számított. Michelle sajnos 2016-ban hirtelen elhunyt, így nem láthatta az ügy végkimenetelét, sem azt, hogy beérett a gyümölcs, amiért annyit dolgozott.

Hasonló cikkek a témában

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32