fbpx

A testi jóllét alappillére, hogy a lélek is ragyogjon

Amikor megtudtam, hogy a tudatos életmód lesz a júliusi téma a magazinon, először az egészséges táplálkozásról és mozgásról terveztem írni. Majd rájöttem, hogy számomra mást jelent ez a kifejezés, mégpedig a test és lélek állapotának egyensúlyát.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudom, sokan közhelyesnek gondolhatjátok, de ha belegondoltok egy kicsit jobban, így kéne lennie a mindennapokban az embereknél. 

Egy nagyon pörgős, social médiával, okos kütyükkel teli világban élünk. Sokaknál még egy étkezés sem történik meg a telefonjuk görgetése nélkül. Párkapcsolatok hada zajlik a közösségi média felületein. Igen, tudom, hogy a 21. századot írjuk és ez mind velejárója, és igen, én is jelen vagyok a közösségi média oldalain, de próbálok egészséges keretek között maradni. 

Ha feltenném pár embernek a kérdést, hogy egészségesnek érzik-e magukat testileg és lelkileg egyaránt, fogadni mernék, hogy legalább az ötven százaléka nemmel felelne. Vagy pedig még önmagának sem merné bevallani, hogy a lelke nincs jól. 

Azonban, ha a lelked nincs rendben, és ezt nem ismered be magadnak, akkor következik a testi megbetegedések sorozata. 

Tagadás esetén jön az, hogy például egy gyomorproblémánál vagy egy szimpla migrénes fejfájásnál mindenki és minden más lehet a kiváltó ok, de az illető nem gondolja magát hibásnak, hiszen ő elmondása szerint boldog. De mit jelent az, hogy boldog? Hogy már hónapok óta ki sem mozdult a lakásból, csak amikor dolgozni kellett menni?

Ne csapjuk be saját magunkat. Ismerjük be, ha elakadtunk és merjünk segítséget kérni. Tegyünk meg mindent, hogy a lelkünk és a testünk összhangban legyen. Természetesen testileg is fontos, hogy megadd magadnak a lehető legjobbat. Például, hogy étkezz egészségesen! De ami talán még fontosabb, hogy élvezz minden egyes falatot, ami a tányérodon van. 

Emellett amikor csak teheted, menj ki a szabadba. Meditálj, sportolj, sétálj nagyokat az erdőben, csináld azt, ami örömmel tölt el. Mosolyogj, nevess sokat, mert, ha megengeded magadnak, hogy minden kétséget kizárva, élvezd az életet, akkor a lelked is megnyugszik. Sokkal könnyebb és sokkal jobb lesz minden. Ne felejtsd el soha, a boldogságnak nem ára, hanem kézzel nem fogható, megfizethetetlen értéke van. 

Ha kell, mindennap emlékeztesd magadat – akár beiktathatod egy reggeli mantraként, vagy esténként a naplód zárásaként – arra, hogy a testi jóllét alappillére, hogy a lélek is ragyogjon. 

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32