fbpx

Miért próbálj ki olyan fogásokat, amelyeket eddig nem ismertél?

Amikor új ételekkel és aromákkal találkozunk, két dolog történhet: földbe gyökerezik a lábunk a gyönyörűségtől és onnantól kezdve örökre emlékezni fogunk az ízére vagy éppen negatív élményt társítunk majd hozzá és nem igazán nyűgözi le az érzékeinket ez az új tapasztalat.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

fizetett partneri együttműködés

A legtöbben sajnos irtózunk az ismeretlentől, éppen ezért a gasztronómiában és az ízek terén való kalandozásra is sokszor mondunk nemet. Gyakran ragaszkodunk a megszokott ízekhez és receptekhez, pedig egy egyszerű szendvics is igazi ízkalandot jelenthet, ha elég bátor vagy!

Szerencsére mindig vannak nyitott, kísérletező kedvű személyiségek, akik nem félnek feszegetni a komfort zónájukat, ha eddig ki nem próbált ételek kerülnek a terítékre.

Tarts most velünk, mi pedig segítünk megértetni veled, hogy attól még, mert egy íz ismeretlen számodra, nem feltétlenül kell, hogy rossz élményt jelentsen!

churros, fogás

Így barátkozz meg egy nem kedvelt ízzel!

  • Válassz egy számodra szimpatikus, izgalmasnak tűnő receptet, amelyben szerepel a gomba!
  • Készítsd el és próbáld a saját ízlésedre formálni!

A kóstolásnál ne arra koncentrálj, hogy mennyire rossz az íze, hanem elemezd ki minden egyes kis momentumát! Koncentrálj az egységre és a kellemes összetevőkre!

Küzdd le a rossz beidegződéseket az ízek terén!

Amennyiben te is tudsz mondani legalább egy olyan ételt, amelyet kisebb korodban undorral ettél meg, mert erőltették, biztosan máig a rossz élmény hatása alatt vagy. Azonban ahhoz, hogy a jövőre ne nyomja rá a bélyegét mindez, le kell küzdened ezt a negatív társítást.

desszert, fogás

Főzz otthon valami különlegeset!

Hogyan kezdj neki? Te sem éppen a séf tudásodról vagy híres? Ne csüggedj, hiszen most nem ez számít, csakis a kísérletező kedved és a döntés, hogy nyitottabbá válsz az új ízek felé!

Nem kell feltétlenül rögtön belecsapnod a külföldi konyhaművészet legnagyobb fogásaiba, kezdheted akár egy számodra új alapanyaggal, fűszerrel!

A szokásos pizza helyett rendelj inkább valami olyat, amit még sosem kóstoltál. A panír helyett tempurálhatsz, a rizs helyett ehetsz quinoat vagy kölest.

Gasztrokaland a Hoppá!-ban

Annyi, de annyiféle finomság és egyedi íz van még, hogy felsorolni is lehetetlen lenne, azonban bízunk benne, hogy mostanra már összefutott a nyál a szádban és nagy lelkesedéssel próbálod majd ki az új ételeket!

macaron, fogás

Nálunk, a Hoppá! Bistroban új szintre helyeződik a vendégélmény, hiszen minden kérésnek igyekszünk eleget tenni. Folyamatosan megújuló heti menüinkkel új ízeket és ételsorokat csempészünk a vendégeink életébe.

Téged is arra biztatnánk, hogy ne félj megújulni és kilépni a komfortzónádból, már ami az új ízeket és a különleges ételeket illeti! Várunk szeretettel!

További részleteket itt találsz!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör