fbpx

Tökéletes első mesekönyvek

Két új, keménytáblás lapozó jelenik meg a világhírű Julia Donaldsontól Axel Scheffler rajzaival. Papp Gábor Zsigmond, a Donaldson-könyvek állandó fordítója ismét humoros, pörgős rímekbe ültette át magyarra a kedves történeteket.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Tölgyerdő meséi-sorozat praktikus, kézbe való és elnyűhetetlen könyvecskéivel a meseolvasás interaktív, közös élménnyé válik az egész család számára.

Az angol Julia Donaldson nagyon jól ért a gyerekek nyelvén, de meséit szülőként felolvasni is élvezet. Az írónő rendkívül széles skálán, a bölcsisektől kezdve az ovisokon át a kiskamaszokig alkot, és szövegeitől szinte elválaszthatatlanok a német származású, ám Angliában élő-alkotó, Axel Scheffler jól eltalált, mókás alakjai. A népszerű Tölgyerdő meséi-sorozat nyitogatható ablakai mögött számtalan izgalmas felfedezni való rejlik. A humoros, tanulságos, mégis nagyon mai és rendhagyó versesmesék tökéletes első olvasmányok a legkisebbek számára.

Julia Donaldson: Borz zenekara (Axel Scheffler rajzaival)

A nagybőgőző Borz nagyon szeretne egy zenekart, az erdő lakói pedig azonnal a segítségére sietnek. Ki tokkal, ki vonóval. Összegyűlnek az állatok, mindenki érdekesebbnél érdekesebb hangszeren játszik, belőlük áll össze a mese végére a fantasztikus, erdei zenekar.  A gyerekek a könyv nyitható ablakai mögött megismerik Borz zenekarának tagjait és bepillanthatnak a hangszerek világába is.

Julia Donaldson: Vakond szemüvege (Axel Scheffler rajzaival)

A könyv egy mindannyiunk számára ismerős, humoros helyzetet dolgoz fel: Vakond elhagyta a szemüvegét, pedig nagy szüksége lenne rá, hiszen nélküle alig lát. Keresi a házban, a kertben, a boltban. Vajon hol talál rá?
A gyerekek Vakonddal együtt kereshetik a nyitható ablakok mögött az elveszett szemüveget, ami persze a legváratlanabb helyről kerül elő…

Fél éves kortól 3 éves korig    

A sorozat többi kötete: https://www.pagony.hu/tolgyerdo-mesei

Kapcsolódó cikkek