fbpx

Akárcsak fából, szeretetből is sokféle van – Szeretetről, válásról – kicsiknek

A nagysikerű Ölelj meg!-sorozat az eddig megjelent hat kötete egy új és fontos résszel bővült. Agócs Írisz és Shona Innes legfrissebb könyve az szeretettről, (el)válásról szól egyszerűen és érhetően.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Shona Innes könyvei Agócs Írisz rajzaival kisgyerekeknek segítenek megbirkózni a felnőttek számára is nehezen emészthető kérdésekkel. A családról, az elmúlásról, a rosszkedvről, a gondolatok erejéről, a haragról és a barátságról szóló kötetek után szeretetről szól a legújabb, hetedik kötet Agócs Írisz érzékeny rajzaival kiegészülve. Az Ölelj meg!-sorozat kötetei hiánypótló alkotások, mert egyszerűen, érthetően magyaráznak, maximálisan komolyan veszik a gyerekeket, nem bagatellizálják el a problémáikat, hiszen fontos beszélgetni, közösen megélni az érzéseket, hiszen a gyerekek ebből felnőtt életük során is profitálnak majd. Az új kötet a szeretet sokféle fajtájáról mesél, sőt, abban is segít a gyerekeknek, hogy feldolgozzák, ha úgy alakul, hogy a szüleik már nem egymást szeretik.

Shona Innes: A szeretet olyan, mint egy a fa (Agócs Írisz rajzaival)

“A szeretetet gondozni kell. Ápolni kell. Törődni kell vele. A szeretet néha olyan, mintha magától működne, mintha nem is kellene vele foglalkozni, máskor meg tudatos erőfeszítéseket kell tennünk annak érdekében, hogy működjön egy kapcsolat, párkapcsolat. De van olyan, hogy két ember között elmúlik a szeretet. Vagy átalakul. Minden igyekezet ellenére. Dönthet úgy egy ember, hogy már nem szeretne azzal együtt élni, akivel addig. Sok oka lehet ennek. Már nem megy, már nem tud, már nem akar. 

Shona Innes legújabb könyve a válásról szól. Arról, hogy egy párkapcsolat megszűnhet, de a gyerek iránt érzettek nem változnak. Ahogy azt már megszokhattuk az Ölelj meg! sorozat köteteiben, ez a könyv is egyszerre szól a megnyugtatásra, szeretetre éhes és talán egy kicsit összezavarodott gyereknek és a könyvet felolvasó, talán épp új életet kezdő szülőnek. Sőt, nekik szól csak igazán. Hiszen azzal, hogy megmutatja, hogyan nő, fejlődik a szeretet, leginkább a szülőknek üzen a szerző és illusztrátora, Agócs Írisz. Ez az üzenet pedig teljesen egyértelmű: nem a gyerek válik, hanem a szülő. Mindent meg kell tehát annak érdekében tenni, hogy a gyerek a válásban a legkevesebbet sérüljön. Az már csak hab a tortán, ha a szülő új, szeretetteljes kapcsolata a gyerek számára is új, szeretetteljes kapcsolatokat hoz.” – olvasható Szél Dávid pszichológus, író utószavában.

A kötetben az írónőtől megszokott, letisztult mondatokkal és egyszerű szöveggel találkozik az olvasó, így a könyv a legkisebb korosztálynak is segít eligazodni a szeretet, a párkapcsolatok bonyolult útvesztőjében.

2 éven felülieknek

Belelapozó: https://www.pagony.hu/cikkek/shona-innes-agocs-irisz-olelj-meg-sorozat-a-szeretet-olyan-mint-egy-fa-beleolvaso

A sorozat korábbi kötetei: https://www.pagony.hu/sorozatok/olelj-meg

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32