fbpx

Így költözik egy profi költöztető!

Egy tökéletes világban elegendő időd lenne felkészülni a költözés minden lépésére, amit meg kell tenned ahhoz, hogy minél stresszmentesebb lehessen ez a folyamat. Az apró részletek és egyéni feladatok általában három-négy hetet igényelnek a megfelelő végrehajtásuk érdekében.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

fizetett partneri együttműködés

De a való világban az élet gyorsan magával ragad, és utolsó pillanatban tett lépések megtételére kell rászánnod magad.

A sietős, stresszes költözésnek két fő típusa van: 

  • váratlanul és rövid határidővel kényszerülsz abba a helyzetbe, hogy költöznöd kell – legyen az egy olyan pozíció elnyerése, amely miatt külföldön kell letelepedned, egy albérlet felmondása vagy bármilyen más szituáció, amely azonnali cselekvést igényel.
  • hosszú ideje tudod, hogy új lakásba költözöl, de túl sokat halogatsz – azon kapod magad, hogy semmi sincsen összepakolva néhány nappal a költöztetők érkezése előtt. 

Mindkét esetben szükséges kitalálni, hogyan lehet hatékonyan és gyorsan költözni anélkül, hogy csak a dobozok legyenek tele, de téged ne töltsön meg a feszültség.

Bár elsőre elképzelhetetlennek tűnhet: “hogyan pakolhatnám össze az egész lakást anélkül, hogy feszültté tenne a rengeteg teendő, a sok feladat és az örökös címkézés?”

Nem lehetetlen!

Hogyan költözik egy költöztető?

A Franko Költöztetés több mint 31 év tapasztalattal és évente átlagosan 1600 db tökéletesen elvégzett projekttel áll rendelkezésedre belföldi és külföldi költözés esetén is – ők aztán tudják, mit csinálnak!

A költözés szakértőiként tisztában vannak azzal, hogyan kellene gyakorlatban kinéznie egy olyan költözési folyamatnak, amelytől nem fog elönteni a stressz és a tehetetlenség érzése.

Egy költözés során minden feladat azonnal szükségesnek és végletekig nehezen kivitelezhetőnek tűnik. Könnyen megbénulhatsz attól, hogy mennyi mindent kell még elvégezni. 

Mutatjuk is, mit tanácsolnak ők neked, hogy elkerüld a rossz tapasztalatot és a gyomorgörcsöt.

A Franko Költöztetés tuti tippjei – ahogyan ők csinálják:

1. Keress egy megbízható költöztető céget!

Az első lépés egy költöztető cég felkeresése lesz. 

Vegyél figyelembe bizonyos szempontokat: ne legyenek rejtett költségek, adjanak teljes tájékoztatást a költöztetés menetéről és részletes árajánlatot is. 

Ügyelj arra, hogy a cég teljes idejében költöztetéssel foglalkozzon, mert ha csak keresetkiegészítésként tekintenek rá, akkor lehetséges, hogy lemondják a megbeszélt időpontot a főállásuk miatt, vagy minél gyorsabban akarnak majd végezni a feladatokkal, így megsérülhetnek az értékeid.

2. Készíts tervet a költözéséhez!

Miután lefixáltad a költöztető céggel az időpontot, határozd meg, mit kell tenned a költözés napját megelőző időszakban. 

Kezdd ezt mondjuk ellenőrző listákkal. 

Ezután, figyelembe véve, hogy mennyi idő van a költözésig, rendezd ezeket a feladatokat olyan csoportokba, amelyeket most kell elvégezni, ami várhat egy-két hetet, és mit kell elvégezni a költözést megelőző napokban. 

Add hozzá, hogy mit kell tenned a költözés napján. Amint új feladatok jutnak eszedbe, vedd fel azokat is a listára.

Az ellenőrző lista segít végigvezetni a lépéseken. Ez is segíthet csökkenteni a stresszt és a szorongást az utolsó pillanatban végzett lépések miatt, mert tudod, mit kell tenni és mikor.

3. Szabadulj meg azoktól a dolgoktól, amelyekre nincs szükséged!

Minél kevesebbet kell csomagolnod, annál könnyebb lesz a költözés. 

Menj át házad vagy lakásod minden szobáján, gardróbján és szekrényén, és gyüjtsd össze azokat a tárgyakat, amelyekre már nincs szükséged.

Válogasd három kupacba ezeket a tárgyakat:

adományozd, hasznosítsd újra és dobd ki.

Gondolj a gyakorlatiasságra, ne a szentimentalitásra. 

Állj ellen annak a késztetésnek, hogy mindent becsomagolj azzal a gondolattal, hogy megszabadulsz majd tőlük, miután kicsomagoltál az új otthonodban. 

Sokkal egyszerűbb ezeket a tárgyakat költözés előtt szétválogatni, és időt és energiát spórolni az igazán fontos dolgokra.

4. Csomagolj tudatosan! 

A rendelkezésedre álló dobozokat cimkézd fel: 

ruhák, könyvek, dekorációs elemek vagy elektronikus eszközök.

Ha neked könnyebb, ezeket a dobozokat nem csak tárgyakra csoportosíthatod, de akár szobákra is:

a hálószoba, konyha, fürdőszoba jelzésű csomagolások segíteni fognak abban, hogy pontosan tudd majd, melyik dobozból, melyik helységben lesz érdemes kipakolnod.

A dobozokat ne töltsd tele, mégis használd ki a rendelkezésedre álló pakolási lehetőséget – maradj az arany középúton, nehogy a doboz kiszakadjon, vagy a kevés tárgy miatt esetleg összeütődjenek és megsérüljenek az út során.

Állíts össze egy alapvető fontosságú táskát.

Mielőtt elkezdenéd a pakolást, tegyél félre egy kis táskát, és töltsd meg azokkal a legszükségesebb dolgokkal, amelyeket nem engedhetsz meg magadnak, hogy az ezt követő káoszban elveszítsd. 

Ez magában foglalja az összes gyógyszert és fontos dokumentumot, a töltőket, a napi piperecikkeket, és talán néhány csereruhát. 

Így biztosan megtalálsz mindent amire szükséged lesz még akkor is, ha nem sikerül majd új otthonodban egy nap alatt kipakolni!

5. Bízz feladatokat a költöztetőkre is!

A professzionális költöztetők alkalmazásának egyik nagy előnye az a segítség, amelyet akkor kapsz, amikor a dolgok valóban kritikussá válnak.

Ha költöztetők érkeznek, érdemes előre fixálni, hogy mi az, amiben segíteni tudnak és mi ennek az ára:

A Franko Költöztetés például egyáltalán nem jár rejtett költségekkel.

A cég kizárólag költöztetésre specializálodott, így minden adott, hogy értékeid biztonságban legyenek az utazás során:  modern, tiszta költöztetésre kialakított, nagy raktérfogatú, zárt, burkolt, filcezett felépítménnyel rendelkező tehergépkocsikkal rendelkeznek.

Akár kompletten, tehát be- és kicsomagolással (szekrények, tárolók beltartamának dobozolása), csomagolóanyagok biztosításával, bútorok szükségszerű szét- és összeszerelésével együtt végzik el a költöztetést. 

A költözéssel járó összes nyűgöt leveszik a válladról, természetesen garanciát vállalva!

A költözés stresszes folyamat, függetlenül attól, hogy mennyi időd van. Ha azon gondolkodsz, hogy hogyan tudnál minél gyorsabban, az összképre összpontosítva, és a lehető legbiztonságosabban költözni, akkor érdemes tudatosan szemügyrevenni az előtted álló feladatokat.

Egy megbízható költöztető cég azonban rengeteget segíthet:

engedd meg, hogy levegyék a terhet a válladról és úgy segítsenek téged, ahogy a korábbi sikeres projektek és költöztetések során is tették azt.

Elégedett ügyfél – elégedett cég, mi a vége?

Egy stresszmentes költözés!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32