fbpx

Vegán lecsó recept

A nyár egyik legkedveltebb magyar fogása a lecsó. Hoztam belőle nektek egy vegán változatot, hogy a hús és egyéb állati eredetű élelmiszerektől mentesen étkezők is élvezhessék ezt a hazai finomságot.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hozzávalók 2 főre:

5 db lecsó paprika

5 db közepes vagy nagyobb méretű paradicsom

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

180 g füstölt tofu

2 evőkanál őrölt pirospaprika

2 evőkanál olívaolaj

só, bors

Elkészítés:

Kockázzuk fel a vöröshagymát és a tofut, valamint aprítsuk fel a fokhagymát. Egy nagyobb lábasban fűzzük össze ezeket az olajon. Közben daraboljuk fel a paprikát és a paradicsomot. Amikor a hagyma üvegessé vált és a tofu is átsült már kissé, akkor borítsuk a zöldségeket a lábasba, sózzuk, borsozzuk és kezdjük el összefőzni a lecsót. 

Nagyjából 5 perc elteltével adjuk hozzá a pirospaprikát, jól keverjük el benne és rotyogtassuk az egészet nagyjából fél órán át. Igény esetén, ha szaftosabbra szeretnénk, akkor egy kevés vízzel öntsük fel és fűszerezzük után még. Ez a művelet azonban elhanyagolható, ha a zöldségek elég levet eresztenek. Kóstolgassuk, és ha puhára főtt a paradicsom meg a paprika, akkor el is készültünk. Tálaljuk rizzsel, vagy akár bulgurral, quinoával.

Plusz tipp: ha szeretnénk még füstösebb ízt adni neki, akkor bioboltban vegyünk füst sót és abból is tegyünk hozzá 1-2 kávés kanálnyit. Illetve akik szeretik a csipőset, ne fogják vissza magukat chili paprika tekintetében sem!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör