fbpx

Együtt többre vagyunk képesek – Angyaljárat Alapítvány

Szerencsére vannak még olyan emberek, akiknek életcéljuk, hogy másoknak segítsenek. Ilyen az Angyaljárat Alapítvány csapata is, akik fáradhatatlanul dolgoznak, hogy a rászorulóknak kicsit könnyebb legyen.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Mikor és milyen motivációval indult az Alapítvány?

Móznerné Eőry Mercédesz vagyok, hivatalosan 11 éve foglalkozom napi szinten mások segítésével, de igazából már előtte is erről szólt az életem. Ez az én utam. Közel 2 éve hoztam létre az Angyaljárat Alapítványt, a családommal és a barátnőmmel. Hitvallásunk:  „Ne ítélj, hogy ne ítéltess! ( Máté evangéliuma). „Ha veszel, megtelik a kezed, ha adsz megtelik a szíved.” Célunk a segítségségnyújtás. 

Hiszünk az összefogás és a szeretetet erejében.

Mivel foglalkoztok?

Küldetésünk, hogy önzetlenül segítsünk hátrányos helyzetű teljes és csonka családokon, életkezdő fiatalokon, időseken és betegeken. Mi vallástól, politikai nézettől függetlenül segítünk. Mikor valakit támogatunk, akkor az adott helyzetet vizsgáljuk, nem az előéletét. Minden esetben megbizonyosodunk arról, hogy a család valóban rászoruló, ezért kérünk egy megerősítést egy hivatalos személytől. Csak azt tudjuk továbbadni, amit az adományozóktól kapunk, így nagyon fontos, hogy a felajánlás biztosan oda kerüljön, ahol valóban szükség van rá. Az adományozás nálunk nem csak egy pipa az alapítvány aznapi teendői mellett. Mindig a valós problémát próbáljuk meg orvosolni. 

angyaljárat

Kik és hogyan tudnak titeket megkeresni, ha segítségre van szükségük?

Családsegítő vagy védőnő szokta ajánlani az Alapítványt a nehéz helyzetbe került családok számára, illetve egy idő  után már szájról-szájra terjedt az Alapítvány híre. Mivel jelen vagyunk az online térben, a közösségi médiában, így ott is megtalálnak minket a segítségkérők (és persze a támogatók is). Olyan családokat karolunk fel, ahol betegség vagy munkahely megszűnése miatt átmenetileg kimaradnak a család megélhetését biztosító bevételek és így kilátástalan helyzetbe kerülnek. Ezeket a családokat átsegítjük ezen a nehéz időszakon, hogy újra folytatni tudják önellátó/önálló életüket.

Ha valaki segíteni szeretné a munkátokat, azt hogyan tudja megtenni?

Facebook oldalunk első, rögzített posztjában, illetve az Angyaljárat Alapítvány honlapján minden részletes információ megtalálható. A facebook oldalon üzenet formájában is felvehetik velünk a kapcsolatot.

Tartós élelmiszer és egyéb tárgyi adományokat folyamatosan fogadunk. A tárgyi adományok esetén fontos, hogy azok használható állapotban legyenek, ruhaneműk esetében is hordható állapotúak, olyanok, amelyeket mi magunk is szívesen felvennénk még. Élelmiszerek esetében pedig a szavatossági időre kell figyelni. Sajnos még mindig előfordul, hogy lejárt élelmiszer vagy szakadt, foltos ruha, esetleg működésképtelen műszaki eszközök kerülnek az adományok közé. 

Nem utolsósorban pedig az anyagi, pénzbeli támogatás, ami még sokat jelent Alapítványunk számára, hiszen ezzel gyorsan orvosolhatóak a sürgős esetek. Valamint a működési költségek fedezésére is szükség van (üzemanyag, posta- és futárköltségek, ha az ország távolabbi részére küldünk csomagokat, stb.)

Az Alapítvány bankszámlaszáma: OTP Bank: 11717016-21455333

Mik a jövőbeli terveitek?

Célunk, hogy 2022-ben közhasznú fokozatba kerüljünk, mely könnyebb működést tesz lehetővé. Szélesítjük a támogatói körünket, növeljük önkénteseink számát, hogy minél többeknek tudjunk segítséget nyújtani. Sajnos nagyon nehéz idők várhatóak, de bízunk benne, hogy összefogással ezen is túl fogunk tudni lendülni.

Az Angyaljárat Alapítvány elérhetőségei:

https://angyaljaratalapitvany.hu/

https://www.facebook.com/Angyalj%C3%A1rat-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny-540404583133610

E-mail cím: angyaljaratalapitvany@gmail.com

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

rákszűrés