fbpx

Olcsó repülőutak: Prága

Lassan búcsúzunk a nyártól, de jön a kellemes, még napsugaras szeptember, ami tökéletes időpont az utazásra. Ezúttal Prágába juthatunk el igen jutányos áron, ami tökéletes helyszín egy négy napos feltöltődésre.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Indítsuk az őszt egy városi andalgással Prága történelmi belvárosában, amihez szeptember 3-án este szálljunk fel a Ryanair gépére, mindössze 5379 Ft-ért. És bár az esti gépek nem mindig érik meg, viszont ezt a kieső napot vissza is kaphatjuk, ugyanis szeptember 7-én a visszainduló gépünk (szintén 5379 Ft-ért) is csak a késő esti órákban megy, így tengernyi időnk marad a város felfedezésére. Nézzük is, mit érdemes csinálni a cseh fővárosban!

Charles bridge és az óváros

Ha először jártok Prágában, akkor ne hagyjátok ki a város legfőbb nevezetességeit, melyeket mind a híres Károly híd környékén találtok. Itt van például a Klementinum városháza a barokk könyvtárral, vagy a középkori óratorony, melynek mindenki csodájára jár. És persze maga a Károly híd is izgalmas látnivaló, az impozáns szobraival, és gyönyörű panorámájával a városra. Mindezekhez általában párosul néhány utcazenész is, szuper hangulatot biztosítva az erre sétáló turisták számára.

Strelecky sziget

Ha a városnéző tömeget szeretnétek egy kicsit magatok mögött hagyni, akkor keressétek fel a következő hidat ami átszeli a Moldvát, ezt Legií-nek (magyarul Legionáriusok hídja) hívják. Nemcsak a kilátás szép, hanem találtok egy kis szigetet alatta, ami enyhén a Margitszigetre emlékeztet, és ahol tökéletesen ki lehet kapcsolódni az öreg fák árnyékában. A nyár folyamán kitelepült ide egy elképesztően hangulatos lakókocsi- kávézó és bár, körülötte szőnyegekkel, színes székekkel, virágokkal. Talán a leghangulatosabb hely a városban, és ha szerencsétek van, akkor még ebben az időintervallumban is ott találjátok!

Wallenstein Kastély

Ha már természet, akkor ne hagyjátok ki a Wallenstein kastély parkját sem! A palotát a császári hadsereg generálisa, Albrecht Wenceslaus felkérésére egy olasz építész, Andrea Spezza tervezte az 1500-as években. Érdekessége, hogy a hozzá tartozó Vencel-kápolna Prága egyik legrégebbi barokk stílusú műemléke. A környezetében található számos kert és park pedig mindenképpen megér egy látogatást a labirintussal és látványos halastóval

Egyedi múzeumok

Prága a klasszikus művészetek remekeit felsorakoztató múzeumain túl híres az egyedi és már-már polgárpukkasztó tárlatairól is. Az a tény köztudott, hogy a csehek igen jól teljesítenek a sörkészítés területén, így nem csoda hogy találunk Sör múzeumot, ahol az italnak állítanak emléket. Azonban ha érdekel titeket egy ennél pikánsabb téma is, akkor látogassatok el a Sex Machines múzeumba is. Itt a különböző szexuális játékszerek elődjeit nézhetitek meg, a történelmi időktől napjainkig. Némelyik egészen érdekes, míg mások egész egyszerűen bizarrak.

Letna beer garden

Ahogy említettem, Csehország és a sör egy fogalomnak minősül, ezért vétek lenne kihagyni a sörkóstolást Prágában. Javaslom nektek ehhez a Letna beer gardent, ugyanis itt gesztenyefák árnyékában kortyolgathatjuk a csapról engedett habzó Pilsner Urquellt, miközben elénk tárul az óváros látképe. Szintén kihagyhatatlan!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
lengyelországban