fbpx

Így kerülj őszi hangulatba

Ez a nyár is elillant egy szempillantás alatt. Te is úgy érzed, hogy még nem készültél fel a hűvös őszi reggelekre? Hoztam néhány tippet, hogyan hangolódj az évszakváltásra.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Nulladik lépés: búcsú a nyártól

Sokak számára könnyebb úgy a váltás, hogy azt egy búcsú előzi meg, egy fajta lezárás. Legyen ez egy utolsó kertiparti, vagy közös piknik, a lényeg, hogy nevezzétek ki nyárbúcsúztatónak. Ha pedig magadban szeretnéd ezt megtenni, akkor tarts egy kis személyes szeánszt, nézd végig a fotókat, emlékezz a sok élményre, és készíts albumot! Vagy egyszerűen csak ülj ki az erkélyre, nézd meg a hullócsillagokat egy pohár bor társaságában és végiggondolva az elmúlt három hónapot, lélekben készítsd fel magad a következő évszakra.

Dekorálás, nagytakarítás

Talán nem a legszívmelengetőbb tevékenység a nagytakarítás, de annál jobb érzés lesz a végeredmény. A nyári szabadságolásokból visszatérve szánjunk időt arra, hogy az őszi, majd a téli visszavonuláshoz megteremtsük a megfelelő környezetet. Sok helyen ilyenkor van a lomtalanítás is, amit kihasználva helyet adhatunk az újnak, és megszabadulhatunk azoktól a tárgyainktól, amiket nem tudunk jó célra felajánlani, és csak kerülgetünk már egy ideje. Érdemes ilyenkor a ruhatárunkat is átnézni, kiselejtezni, majd a nyári holmijainkat elpakolni. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem egészen lázba hoz a selejtezés, számomra egyfajta megtisztulás érzése van. Ha nincs motivációd hozzá, gondolj erre! 

És amikor mindentől megszabadultunk, ami feleslegesen foglalta a helyet, akkor jöhet a tervezgetés, a dekorálás, esetleg kisebb felújítás. Mindezek után a kanapéra lehuppanva egy forró teával, elképesztően jó érzés lesz körbenézni otthonunkban. Hiszen a megfelelő környezet nagyban hozzájárul lelki jóllétünkhöz.

Programok, utazások

Gondoljunk csak bele, mennyi lehetőséget kínál az őszi szezon! Végre lehet úgy kirándulni, új helyeket felfedezni, hogy nem folyik rólunk a víz. Ha van lehetőségünk akkor beiktathatunk kisebb utazásokat is. Például Párizs szerintem ősszel lehet a legszebb! De egy Balaton felvidékre tett borkóstolóval egybekötött hétvége is nagyon feltöltheti az embert. 

Ha pedig a városban maradunk, akkor ez az időszak a legjobb arra, hogy kiállításokra, moziba vagy színházba menjünk. Esetleg nézd újra kedvenc sorozatodat, például a Szívek szállodája valahogy belőlem mindig előhozza az őszi hangulatot! De ugyanilyen lehet egy Halloweenes film is! Tulajdonképpen az ősz legalább annyira gazdag lehet, mint a nyár, csak egy picit más fajta atmoszférát ad.

Őszi színek, ruhák, kiegészítők

Készülj az őszre a ruhatáraddal! Vedd elő a melegebb holmikat, a puha kardigánokat, és gondold végig, hogy van-e szükséged bármi újra. Már az is meghozhatja a kedvedet az új évszakhoz, ha elmész a kedvenc secondhand vagy egyéb üzletedbe és körbenézel. Ha pedig beleszeretsz valamibe, vidd magaddal és máris egy lépéssel közelebb kerültél az őszhöz, hiszen alig várod majd, hogy felvehesd az új szerzeményedet!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32