fbpx

Mit érdemes megnézni a mozikban?

Hűvösebb időben jó program lehet beülni egy nagy adag popcornnal a mozivászon elé. Hoztunk néhány filmötletet, mit nézzetek meg a következő hetekben.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

E.T. az Imaxben

Tudtátok, hogy Spielberg barátságos kis ufójának sztorija már negyven éves? A még gyerekszínészként Drew Barrymore szereplésével készült alkotás szülinapja alkalmából most moziban is élvezhetjük ezt a bájos történetet. Ideiglenesen ugyanis felkerült az Imax műsorára, tisztelegve az évforduló előtt. Nem mellesleg egyébként most a rendező egy másik klasszikusát, az 1975-ös Cápát is megnézhetjük ugyanitt.

Minden jót Leo Grande!

Emma Thompson játéka általában már önmagában is elég ahhoz, hogy megnézzünk egy filmet, de ez az alkotás több szempontból is megér egy mozijegyet. A fantasztikus színésznő egy idős, megözvegyült tanárnőt játszik, aki úgy dönt, szeretné még élvezni az életet, amíg lehet, ezért eltölt néhány estét egy fiatal szexmunkás fiúval, hogy megtapasztalhassa, amit azelőtt soha: hogy a szex jó is lehet számára. A film azonban nem csak nyers szexualitásról szól, annál bőven több rétege van a történetnek. Két ember megismerésétől az álarcaik lehullásáig ugyanis hosszú út vezet. Bájos, vicces, ugyanakkor egyben megható alkotás, zseniális színészi játékkal.

Ahol a folyami rákok énekelnek

Daisy egy különleges lány, vagy ahogyan a kisvárosban gondolnak rá: különc. Megveti a társadalom, pusztán azért mert a mocsár mellett,  az erdőben él egy kis faházban. Nem meglepő ezért, hogy mikor a közösségben tragédia történik és a holttestet éppen a mocsár közelében találják meg, akkor az első számú gyanúsított Daisy lesz. A film egyszerre szól egy kívülálló szerelmi történetéről, és a lány harcáról az őt elítélő társadalommal szemben. Érdekesség továbbá, hogy a filmet Reese Witherspoon producerálta, a zenében pedig Taylor Swift is közreműködött.

Nem

Horrorból sem lesz hiány a következő hetekben, illetve ez a film valójában már egy ideje műsoron van, és marad is! Az oszkár díjas Jordan Peele alkotása egy természetfeletti gyilkos erő megjelenéséről szól, ami emberáldozatait szedi Kalifornia sivatagos földjén. Az ott élő, lovakat tartó család veszi észre először a rejtélyes képződményt, és onnantól kezdve célul tűzik ki, hogy filmre vegyék azt. Azonban nem is olyan egyszerű ezt megvalósítani, hiszen aki feltekint az ismeretlen csodára, az nem ússza meg élve.

Hamupipőke három kívánsága

Nagy népszerűségnek örvendenek az elmúlt években a remake-ek. Ez a hullám most újfent elérte a meseklasszikust is, a Hamupipőkét. A történetet lassan minden évben feldolgozzák valamilyen formában, ezúttal egy téli falucskába kalauzol minket a rendező, ahol a megszokott sztori alapján él egy lány, akit ugyan a nép szeret, mostohaanyja azonban már kevésbé. Aztán megismerkedik a herceggel és jön a bál, meg minden ami kell. Vagy mégsem? A mozikban kiderül!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32