fbpx

A hónap témája: kapcsolódás – bemutatkoznak a nagykövetek

Nem csak a barátainkhoz, családunkhoz kapcsolódunk, hanem mindenhez, ami körbevesz minket hiszen mi is a nagy egész részei vagyunk. Ám, hogy kinek mit jelent kapcsolódni, mit jelentenek a kapcsolatok, az már egyénenként eltérő lehet.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szeptemberben ezt a témát járjuk körbe a nagyköveteinkkel együtt! Tarts velünk!

Szabó Vivien – Pszichológus  (@kulfoldespszichologia)

A kapcsolódás számomra lételem. Gyerekkoromtól kezdve hamar meg tudnak nyílni az emberek előttem, amivel nem élek vissza, ezért igazán tudnak bízni bennem. Mindennek hatalmas hasznát látom a munkámban csak úgy, mint a magánéletemben. A sikertörténetek számomra azok, amikor a kapcsolódás és a beléjük vetett hit hatására emberek, akik reménytelennek ítélt helyzetben keresnek meg, elkezdenek megérteni összefüggéseket, megismerni önmagukat, majd fejlődni és “kivirágozni”. Fontosnak tartom a munkámban, hogy felnőtt, felelős személyekként kezeljem a hozzám fordulókat, akiknek nem útmutatásra van szükségük, hanem elfogadásra. A pszichológus-kliens kapcsolat jár gyásszal és nehéz pillanatokkal is, hiszen sokszor pont azzal kell szembenéznünk, amivel nem szeretünk. Segítőként azt is fontos viselnünk, ha valaki nincs még kész a változásra. Ez nem könnyű feladat. Szakmailag és a saját bőrömön is meg kellett tanulnom, hogy határaink és a saját jóllétünk fenntartása is rendkívül fontos szempontok a kapcsolódás során. 

kapcsolódás, nagykövetek

7 éve költöztem Svédországba, ez formált a legtöbbet a világlátásomon. Dolgoztam menekültekkel és bevándorlókkal is és akkor vettem észre, hogy a külföldre való beilleszkedés mennyi lelki nehézséggel, krízissel jár együtt, ezért létrehoztam egy pszichoedukációs Instagram profilt “külföld és pszichológia” témakörben. Az előbbieken túl foglalkozom párkapcsolati, munkahelyi problémákkal, egyéb krízisekkel is és az időm másik felében, a stockholmi önkormányzatnál pszichés betegek munkaerőpiaci integrációjával is dolgozom. 

Stekler Tamás – Transzperszonális coach (tamasstekler)

2020 óta tartok előadásokat és workshopokat, emellett pedig instagramos tartalmakat is készítek. Ezek fő témája az önismeret, illetve a psziché árnyekterületeinek feltérképezése, önmagunk nem szeretett részeinek megismerése és elfogadása.

Jelenleg az árnyékmunkára erősen építő coaching szolgáltatás keretében dolgozom, mivel az a saját tapasztalatom, hogy nagyon sok elakadásunk kulcsa egy leválasztott énrészünk kezében van. Az árnyékmunkához Jung, illetve jungiánus szerzők munkásságából, valamint a Voice Dialogue rendszeréből képződöm. Ez utóbbi a tudatosodást szolgálja, mégpedig úgy, hogy az ülés során egyenként szólítjuk meg az adott énrészeket, és készítünk velük interjút – mesélnek, mi pedig hallgatunk.

kapcsolódás, nagykövetek

A témáim között kiemelt hangsúlyt kap még az intimitás, az intimitást lehetővé tevő őszinteség, illetve az intimitást gátló kimondatlanságok és szégyenérzet. Én azt tapasztaltam, hogy amikor létrejön egy olyan kapcsolódás, ahol nem ítélnek meg a milyenségem miatt; ahol megoszthatom a legféltettebb és legszégyenteljesebb dolgaimat is, ott tonnás súlyok kerülnek le rólam, és valódi gyógyulás történik.

Bánhegyi Hanna és Flóra (thebutterflyeffectpod)

Bánhegyi Hanna vagyok, 26 éves, a természet, a slow-living, az emberek & a finom kávé szerelmese. Közgazdászként végeztem, jelenleg pedig vállalkozóként, digitális nomádként élek a gyönyörű Kolumbiában. Számomra a kapcsolódás a mindent jelenti. Mi így, mindannyian kapcsolatban vagyunk, közvetve, vagy éppen közvetlenül. Meghallgatni egy másik Ember történetét, figyelemmel jelen lenni, egymásra hangolódni – szerintem a legnagyobb kincs, fejlődési lehetőség és tükör, amit Élettől kaphatunk.. A munkánk során napi szinten éljük ezt – akár interjú készítés közben, akár az egymással folytatott beszélgetések során.. az életünk része lett a megfigyelés, a figyelemmel hallgatás.

kapcsolódás, nagykövet

Bánhegyi Flóra vagyok, 22 éves, színésznőnek tanulok, & mellette vállalkozó vagyok, szerelem projektet építek a nővéremmel. Érdekes mert a két szenvedélyem – a színészet, és az online térben való munka; akár a podcast, a Pillangó közösség építése – közös pontja maga a kapcsolódás. Magunkhoz, és másokhoz. Jelen lenni, és tudatosan észrevenni, ahogy azáltal, hogy kapcsolódok magamhoz, az én belső erőmhöz, kapcsolódok a körülöttem lévőkhöz is. Ez egy csodálatos érzés. Hannával pedig hiszem, hogy nem véletlenül kaptuk egymást, és a küldetésünket találtuk meg a The Butterfly Effect Podcast elindításával, aminek az alapja az őszinte, sebezhető, és mély nyitottság, kapcsolódás volt. Az emberi kapcsolatok szerintem az a terület, amire kérdés nélkül megéri energiát, törődést, időt szánni. Hatalmas erőket lehet megmozgatni azzal, ha van bátorságunk kapcsolódni.

Számomra a kapcsolódás a mindent jelenti. Mi így, mindannyian kapcsolatban vagyunk, közvetve, vagy éppen közvetlenül. Meghallgatni egy másik Ember történetét, figyelemmel jelen lenni, egymásra hangolódni – szerintem a legnagyobb kincs, fejlődési lehetőség és tükör, amit Élettől kaphatunk. A munkánk során napi szinten éljük ezt – akár interjú készítés közben, akár az egymással folytatott beszélgetések során. Az életünk része lett a megfigyelés, a figyelemmel hallgatás.  

Hamarosan nagyköveteink tartalmait is olvashatjátok, kövess minket, hogy ne maradj le róluk!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32