fbpx

Kedvenc őszi ételeim

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem a hideg beálltával változnak az étkezési szokásaim is. Míg nyáron többnyire friss zöldséget, gyümölcsöt, kívánok, úgy ezeket ősszel felváltják a levesek, meleg ételek. Mutatom kedvenc őszi ételeimet!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Zabkásás reggelek

Talán a legszembetűnőbb változás a reggelikben van. Nyáron jöhetnek a smoothie-k és smoothie tálak, a reggeli házi fagyik és friss gyümölcsök minden mennyiségben. Ősszel pedig, és ahogy egyre hűvösebb az idő annál inkább terelődök a zabkása irányába. Érdekes, hogy nyáron szinte soha nem is csinálok, nekem ez annyira egy őszi, meleg komfort étel lett. Fűszerezésben is a fahéjas, akár szerecsendiós ízekre megyek rá, egy kis mogyoróvajjal megkoronázva. Gyümölcsök persze azért ebbe is kerülnek, szilva meg alma belefőzve nagyon szuper, a tetejére pedig bármi friss, ami éppen van. Illetve jöhetnek a magvak is.

Kedvenc őszi ételeim a levesek minden mennyiségben

Én személy szerint amúgy is nagy leves rajongó vagyok, így akár nyáron is képes vagyok hatalmas lábasnyi adagokat főzni. Viszont ősztől aztán tényleg szinte minden héten készítek valamit. Kedvenc őszi ételeim egyike például a sütőtök krémleves, amivel azt hiszem nem vagyok egyedül! De legalább ennyire oda vagyok az isteni, gazdag lencselevesért is, ami egy őszi estén akár teljesértékű fogásként is megállja a helyét. A lényeg, hogy meleg legyen és tartalmas!

A saláta örök

Alapvetően évszaktól függetlenül igyekszem legalább a vacsorák során tisztességes mennyiségű nyers zöldséget bevinni. Viszont azért azt észrevettem, hogy ebben az évszakban sokkal kevesebb kedvem van nekiállni a saláta készítésnek. Főleg ha a hidegből jövök haza. Egyébként teljesen természetes folyamat, hogy ilyenkor átáll a szervezetünk amolyan raktározó üzemmódba és jobban kívánjuk a nehezebb, kalóriadúsabb ételeket. Valamint a borongós időt, a kevesebb napfényből való D vitamin termelést automatikusan édes élelmiszerekkel próbáljuk pótolni a hangulatunk javítására. Ezért érdemes mielőbb elkezdeni a D vitaminos táplálékkiegészítést. A raktározásra visszatérve pedig egy finom curry például szinte belülről melegít! Ettől függetlenül én továbbra is igyekszem beépíteni  a nyers zöldségeket, mert elengedhetetlenek az egészségünk megtartásában. De érdemes akár vegyíteni ezeket, és akkor egyensúlyban tudjuk tartani a dolgokat.

Mi a helyzet az italokkal?

Szintén ezt a raktározó módot bizonyítja számomra, hogy a nyári jegeskávéba szinte sose teszek cukrot, míg a meleg kávéba, főleg ősszel már kívánom az édeset. Igyekszem erről picit leszokni, de megfigyeltem magamon már ezt a jelenséget. Illetve nálam innentől nem játszanak a jeges italok. Sőt, számomra már-már értelmezhetetlen, hogyan lehet fagyit enni télen!? Amivel természetesen semmi baj nincsen, de nálam annyira külön választódnak az évszakok ilyen téren, hogy egyáltalán nem kívánom meg. A jeges long drinkeket is felváltja a forraltbor. Valamint alig várom, hogy idén most már tényleg kipróbáljam Rami pumpkin spice latte receptjét!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör