fbpx

Éld meg az intimitást mélyebben a termékenységtudaton keresztül!

Az egészséges párkapcsolat egyik elengedhetetlen feltétele, hogy meg tudjunk nyílni egymásnak. Fontos az is, hogy te magaddal, a testeddel jó viszonyt ápolj. De hogyan is segít ebben a termékenységtudat?
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szerzők: Fonyódi Hajnalka és Kissné Eőri Veronika, Wombee

Egy párkapcsolat egyik nagyon fontos eleme az, hogy a nő és a férfi tudjon őszintén megnyílni a másiknak. Ez sokkal szorosabbá teszi a kapcsolatukat, és mélyebb bizalmat alakít ki a felek között. Ha két olyan emberről van szó, akik természetes módon, mondhatni ösztönből nyitnak egymás felé, akkor ez viszonylag könnyen megvalósul a gyakorlatban is. 

Lehet ilyenkor szó az érzelmek feltárásáról, bizonyos gondolatok megosztásáról, de akár testi, vagy épp szexuális problémák beismeréséről is. Ezek között semmi szégyellnivaló nincsen, viszont amikor benne vagyunk, mégis nehéz lehet felvállalni őket még a párunk előtt is.

Mi köze ennek a termékenységtudathoz?

A termékenységtudat révén a nő kívülről-belülről megismeri a testét. Az újdonsült tudásnak és a napi szintű önmegfigyelésnek köszönhetően megváltozik a testkép. Gyakran mesélik a tanfolyamosaink, mennyire megszerették magukat, a ciklusukat, és a nőiségüket. És azóta mennyit változott a párjukkal való kapcsolatuk is. Ehhez pedig teljesen mindegy, eredetileg mi az aktuális céljuk a termékenységükkel.

Egészségmegfigyelés esetén

Ha semmi konkrétumról nem beszélünk, csak az alapvető ciklusfigyelésről egészségmegfigyelés céljából, akkor van talán a legnagyobb esélyünk elsajátítani az önszeretetet. Ezáltal pedig egy igazi mély kapcsolódást elérni a párunkkal.

Minden ciklusszakaszban más történik a testünkben. Más hormonális folyamatok játszódnak bennünk. A viselkedésünk és hangulatunk folyamatosan változik. Elterjedt az a nézet, hogy menstruáció alatt a nők hisztisek, kezelhetetlenek, és kibírhatatlanok. Azelőtti héten pedig még ennél is cifrább jelzőkkel illetnek minket. Viszont amit kevesen tudnak, hogy ez a reakciónk a férfiakra szabott társadalom miatt van többek között. Mert ebben nem kapjuk meg azt a békét és törődést, amire valóban szükségünk lenne, és a tűrőképességünk ilyenkor feladja a szolgálatot. 

Ha viszont a termékenységtudat által akár rendszertelen menstruációk esetén is tudatában vagyunk, mikor fog eljönni ez a két hét, akkor abba nagyon könnyen beavathatjuk a párunkat. Így a tőle telhető legjobban fel tud ő is készülni egy érzelmileg esetlegesen nehezebb időszakra, és választhatja mellette azt is, hogy extra kedves és érzékeny lesz veled. Hisz tudja, most erre van szükséged. Ezzel garantáltan támogathatod a könnyebb és konfliktusmentesebb időszakot, erősítve a kettőtök kapcsolatát.

Babatervezésnél ad valami pluszt?

A termékenységtudat az időzítésben is rengeteget tud segíteni, de abban is, hogy egy folyamatos beszélgetési alapot adjon a párnak, hogy épp mi zajlik a nő testében, és az apuka-jelölt ezt hogyan tudja a legjobban támogatni.


1) Vagy olyan együttlétekkel, ahol igyekszik előtte a nőt fellazítani, nehogy stresszként élje meg a “próbálkozós” napokat, vagy
2) elterelni a 2 hét várakozási idő alatt a figyelmet, mert tisztában van vele, mikor mi történik. Ezzel igazán sokat tud tenni a kiegyensúlyozott hangulatért, és a nő mentális egészségéért. Aki ezért rendkívül hálás lesz a férfinak. Én is az voltam minden alkalommal! 

Egy másik előnye a termékenységtudatnak, hogy a férfi a teljes folyamat részesének érezheti magát, nem csak az együttlétekének. A pár mindent meg tud egymással beszélni, és nem feltétlenül van szükség egy harmadik félre, hogy rendben legyenek.

A 3)-as előny pedig pont ebből ered babatervezésnél. Nem csak anyuka-apuka között lesz erős kapcsolat, hanem a baba és apukája között is hamarabb alakul ki kötelék.

Ugyan nálunk nem tartott sokáig az első terhességem, de abban a kis időben nem csak én voltam elragadtatva az érzéstől, hanem a férjem is elkezdett álmodozni a hasamat fogva, vagy ahhoz bújva arccal.

Kétség nem fér hozzá, hogy ezzel a lehető legjobb irányt tudja venni a babavárás.

Hogyan növeli az intimitást fogamzásgátlásnál?

A termékenységtudat egy olyan alapismeret, amivel pontosan lehet tudni, mikor termékeny a nő, és mikor egyáltalán nem. Bizonyos szabályokat betartva (amiket a tanfolyamunkon alaposan megtanítunk), bármilyen ciklushosszú nőnél kb. 10-18+ napon is lehetséges akár védekezés nélküli biztonságos együttléteket időzíteni. Ez igazán elképesztő, főleg, ha abba belegondolunk, hogy a fizikai akadály nélküli fogamzásgátlási módszerek kimerülnek a hormonális borzadályokban, és a méhen belüli eszközökben. Más mód nincs is ilyen fajta mély kapcsolódást átélni, csak a termékenységtudat módszeren keresztül.

Ha valaha is kipróbáltad már, milyen úgy megszeretgetni a párodat, hogy teljesen az övének érzed magad, szabadon, fesztelenül, teljes szívből; akkor talán sejtheted, mennyire bizalmas lehet az, amikor nincs köztetek még egy óvszer sem, hanem kendőzetlenül átjárjátok egymást. Ahogy megteremtett titeket az anyatermészet. Hormonok és méhen belüli eszközök nélkül.

Na, ezt tudja a termékenységtudat. Felszabadít!!

Mire jöttünk rá a termékenységtudat alkalmazása közben?

Amikor lassan 5 éve megismerkedtünk a módszerrel, már tudtuk, hogy bámulatos. Akkor még csak az egészségügyi vonzata jutott el az eszünkig, de mióta aktív felhasználói vagyunk, az összes többi aspektusa is, többek között a nőiség megélése, intimitás és párunkkal való kapcsolódás. Ez az évek során fokozódik. Szerintem nem lesz olyan, hogy azt mondanánk, több újdonsült előnyös tulajdonság már úgysem bukkan elő. Mert valami mindig akad, amiről kiderül, milyen fontos.

Ha téged is megragadott ez az nézőpont, és a tested ismerete, akkor kövess be minket a social media felületeinken, vagy gyere el hozzánk a következő tanfolyamunkra. Linkeket itt lent találsz.

Ha szívesen megosztanád gondolataidat velünk, vagy lenne pár kérdésed, írj ránk Instán privátban, nagyon várjuk, hogy beszélhessünk veled! 

Legyen nagyon szép napod, vigyázz magadra!

Hajni és Veró

Itt érsz el minket:

Instagram

Facebook

Facebook csoport

Tanfolyamról több infó

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32