fbpx
Akik ismernek, azok tudják, hogy hatalmas leves rajongó vagyok, és ez csak fokozódik télen a hidegben. Emellett pedig az olasz konyha szerelmese is, így alkottam egy sajátságos minestrone levest.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az internetet böngészve számtalan receptet találunk az említett étel neve alatt, és egy picikét mindegyik más. Ami egyezik bennük, hogy konzerves paradicsomot, zellerszárat, répát és fehérbabot mind tartalmaz, na meg persze tésztát! De a többi zöldség egészen variálható. Gyakori a cukkinis változat, de azt is észrevettem, hogy valaki spenótot, míg mások kelkáposztát tesznek bele. Nos, én most először, a szezonjára való figyelemmel kelbimbót tettem bele, és elégedett vagyok a végeredménnyel! Lássuk is a pontos receptet!

Hozzávalók (5-6 főre elegendő mennyiséghez):

2 nagyobb sárgarépa

2 nagy burgonya

3 szál zellerszár

10-15 db kelbimbó

egy nagy fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

1 konzerves fehérbab

1 konzerv darabolt paradicsom

2 zöldségleves kocka

 fél csokor friss petrezselyem

só, bors, egy csipet kakukkfű, rozmaring és oregánó, 2 babérlevél

Opcionális: bármilyen kisméretű tészta fajta

Elkészítés:

Nagy méretű lábos feléig engedjünk vizet, tegyük bele a leveskockákat és kezdjük el melegíteni. Pucoljuk meg a zöldségeket, majd daraboljuk fel őket. Krumplikat kockázzuk, répákat karikázzuk, a kelbimbókat felezzük. A hagymákat elég negyedelni, a fokhagymákat pedig szintén csak felezni. Ha megvagyunk, mindent helyezzük a lábosba, és kezdjük forralni.

A feldarabolt zellerszárat, a fehérbabot és a paradicsom konzervet csak azután tegyük hozzá, ha a többi zöldség már kissé elkezdett puhulni, hiszen a zellernek kevesebb idő is elég. Jöhetnek a fűszerek, fűszernövények is, és ha minden a lábasban van, akkor csak főzzük össze az alapanyagokat, hogy ízes levest kapjunk. 

Emellett főzhetünk ki tésztát, amit a tálaláskor adunk csak a leveshez. Én ezúttal nem készítettem hozzá, mert önmagában is nagyon laktató lett. Fontos azonban, hogy ha te csinálsz, akkor mindenképpen külön főzd meg, és ne tedd hozzá a leveshez a lábasba, mert nagyon felszívja a vizet. Ez két okból is problémás lehet, egyrészt túl sűrűvé válik az étel, másrészt szétázik benne a tészta, és kevésbé gusztusos állaga lesz ettől. Ezért mindig csak a tányérunkon keverjük össze vele.

Plusz tipp: ha zsereted a csípőset, bátran bolondítsd meg egy kis chilivel!

Jó étvágyat!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör