fbpx

Együttlét fenntartható módon? Lehetséges!

Az életed sok területén odafigyelsz a környezetedre? Nem is gondoltad volna, hogy az intim együttléteket is megélheted fenntartható módon? Pedig lehetséges!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Miért fontos a fenntartható szex?

Fizetett tartalmi együttműködés

Évente durván 10 milliárd férfi latex óvszert gyártanak az ENSZ Népesedési Alapjának becslése szerint. Ezek zöme pedig természetesen a kukában végzi.

Ugyan a természetes gumi, így  kaucsukfa nedvéből nyert latex lebomlik, az óvszerek alapanyagát képező szintetikus latex és más anyagok, így a poliizoprén azonban nem. Így pedig nem is újrahasznosítható. Ezek az említett vegyi anyagok hosszú távon nem csak a természetre, de ránk, emberekre is rossz hatással lehetnek. Erre azonban már az óvszergyártó cégek, így például a Masculan® márka is felfigyelt és talált is megoldást, amiről a következőkben még szó esik. Mivel egy elég forradalmi lehetőségről van szó, a fenntartható szex terén.

Vegánoknak fontos infó  továbbá, hogy a legtöbb óvszert egy kazein nevű tejszármazékkal puhítják, így nem vegánok. 

Persze ott vannak még az egyéb védekezési formák, mint például a fogamzásgátló tabletta, amely viszont hormonkészítmény, ezért a mentális és fizikális egészségre is káros lehet. Emellett pedig ha már fenntarthatóság és környezetvédelem, akkor meg kell említeni, hogy a tabletta által a vizeinkbe kerülő szintetikus ösztrogén befolyásolhatja a halak ikrarakó képességét, ami a vízi ökoszisztémák felborulását is eredményezheti. 

fenntartható szex

Védekezni márpedig kell! De akkor hogyan?

Az óvszer több okból is egy nagyon hasznos eszköz, hiszen nem csak a nem kívánt terhesség elkerülése, de a nemi betegségek, és egyéb fertőzések ellen is véd.

Ha nincs állandó partnerünk, és megesnek az egyéjszakás kalandok is, akkor főleg nélkülözhetetlen, hogy óvszert használjunk. Sokan nem tudják, de orális szex közben is ajánlatos a használata, ugyanis vannak egyes betegségek, amelyek így is terjedhetnek.

A megfelelő védekezés mellett nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontosak a szűrővizsgálatok is.

Van egy jó hírünk azoknak, akik szeretnének fenntartható módon védekezni, ugyanis már számos márka figyel oda erre is. Ilyen a már említett  Masculan®, akiknél az óvszer 100%-ban természetes gumiból készül és nem tartalmaz állati eredetű összetevőket, így tehát vegán. Emellett pedig a világ újdonságnak számító Masculan® Organic termékük egy olyan környezetbarát óvszer, ami teljességgel mentes a karbonlábnyomoktól, amelyek a gyártás és csomagolás során keletkezhetnek.

Láthatjuk tehát, hogy egy kis odafigyeléssel, és körültekintéssel fenntarthatóvá tehetjük az együttléteinket, így nem csak egészségünknek, de a Földnek is jót teszünk.

Hasonló cikkeink a témában

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32