fbpx

“Minden nőnek meg akarom adni a segítséget ahhoz, hogy a legjobbat hozhassa ki önmagából” – interjú Lazaridisz Georginával

Lazaridisz Georgina, termékenységtudat oktató és a Ciklusszinkron applikáció megálmodója. Nem mellesleg pedig az egyik októberi nagykövetünk. A testünkbe vetett hitről, nőiségről, sikerről beszélgettünk.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Mesélnél első körben magadról egy kicsit?

Termékenységtudat oktató vagyok, bár nagyon sokféle képzést elvégeztem ezzel kapcsolatban. Ezt a ciklusszinkron oktatást én fejlesztettem ki magam számára, amihez rengeteg külföldi és egyéb helyről szedtem össze a tudást. Nem szeretem egy valaminek megnevezni magam, a fő célom, hogy megismertessem a nőket a saját testükkel, és hogy ezáltal közelebb kerüljenek önmagukhoz.

Neked régebben milyen volt a kapcsolatod a saját testeddel, nőiségeddel?

Hát, gondolhatod, hogy innen ered az egész (nevet). Nekem is kemény harcaim voltak ezzel a témával kapcsolatban. Voltam jól meghízva és volt amikor éheztettem magamat, midkezöben pedig fogamzásgátlót szedtem és egyáltalán nem ismertem a testemet. Az első szexuális kapcsolatomtól számítva én már gyógyszert szedtem, ami azért érdekes, mert látszik, hogy ilyen szinten rettegtem attól, hogy terhes leszek. Ez aztán meghatározott egy csomó mindent. Azért is érdemes ezt tudni rólam, mert talán így még hitelesebb az, amit csinálok. Ha valakit el tudsz képzelni brutális paragépnek ezen a területen, az én voltam. Aztán úgy voltam vele, hogy amitől ennyire félek, azt úgy tudom csak kiküszöbölni, hogy megtanulok róla mindent és magam mellé állítom. 

Maga a termékenységtudat oktatása mikor született meg benned?

Itt sok minden összefonódott. Mert amikor én leraktam a gyógyszert, akkor már elkezdtem ezt tanulni. Már akkor úgy voltam vele, hogy én ezt úgy akarom megtanulni, mint oktató. Ez is az én agymenésem, hogy nekem nem jó akármi (nevet). Először nem is volt feltétlenül olyan célom vele, hogy én ezt később taníthatom is. Aztán idővel ez adta magát, amikor elkezdtem az egészséges életmód, hormonegyensúly, testmozgás témában is elmélyedni.

Volt 2 olyan évem, amikor 8 órában dolgoztam és mellette minden hétvégén mentem valamilyen kurzusra. Valamint mindezek mellett a weboldalamat is készítettem. De az volt a jó benne, hogy elképesztően élveztem. Akkor már ugyanis 7 éve egy olyan helyen dolgoztam, ahol nem éreztem úgy, hogy ki tudok teljesedni. Ebből a feltöltődésből tudtam energiát szerezni. Aztán egy ponton minden összefonódott. És ebből lett aztán a Ciklusszinkron. A termékenységtudat nagyon szuper, de az igazi nagy szerelem az a mozgás, az életmód a ciklussal. Amióta leraktam a gyógyszert és eszerint a módszer szerint edzek, és élek, minden tökéletesen beállt és megtanultam bízni a testemben.

Lazaridisz Georgina

Mesélsz a Ciklusszinkron applikációról, annak az ötlete hogyan született meg?

Én nagyon intuitív vagyok és hallgatok is a megérzéseimre, és ennek az ötlete is egy ilyen sugallatt volt. Amióta én ezt a munkát csinálom még soha nem volt olyan, hogy nekem gondolkodnom kellett volna, hogy na mi legyen a következő lépés. Mindig jött magától minden. Bennem volt egy érzés, hogy hogyan tudnék minél több nőnek segíteni? Aztán jött az ihlet, hogy ezzel az applikációval még többekhez eltudnék jutni. A tanfolyam az ugye limitált, de ez mindenkihez elér. Egy napi kávé áráért megkaphatják ezt a csomagot: ki éppen melyik részére nyitott vagy melyik része érdekli ennek a témának. Minden nőnek meg akarom adni a segítséget ahhoz, hogy a legjobbat hozhassa ki önmagából, a nőiességéből.

Elég sok nővel vagy napi kapcsolatban. Van egy fő problémakör, amivel a legtöbben megkeresnek?

Termékenységtudat tanfolyamra jönnek nem egészségügyi problémával rendelkező nők is. Nagy igény van a fogamzásgátlásra, a babatervezésre pedig talán még annál is nagyobb. A többieknek pedig szinte mind van valamilyen hormonális kihívása. Valamint nincs szerintem ma olyan nő, aki legalább az egyik ciklusában ne küzdene PMS-el. Sajnos egyre többen túl későn találnak meg, és akkor már a nagyobb bajjal jönnek. Azt szoktam mondani, hogy amíg arra használjuk a naplózást, hogy fogamzásgátlás, babatervezés, az tök jó, de mellette használjuk ki az egészség megfigyelés részét. Azonnal jelez a testünk, – a hőgörbe és a nyák is-, ha van valamilyen elcsúszás. Ha nem figyelünk ezekre, akkor idővel jöhet az endometriózis, hashimoto, PCOS stb. Nem akarok senkit vádolni, de van egy olyan felfogás, hogy majd visszaszorítjuk gyógyszerrel, aztán ha nagy a baj, akkor már mindent meg akar tenni az ember. 

Valamint meg kell vizsgálni például a sikertelen teherbeeséseknél a nőiesség kérdését, és magát a párkapcsolatot is. Ezt  egy nőgyógyásztól, akinél 15 percet vannak, nem kapják meg. Az is sokat tud segíteni, hogy látják, hogy működik a testük és ez visszaköszön a naplóból. Ebben pedig nagy hatalom van.

Említetted az orvosokat. Mit látsz, mennyire nyitottak erre?

Fiatal, nemrég végzett szülész-nőgyógyász, gyermekorvos, fogorvos, sebész is megfordult már nálam. Az egy nagyon jó dolog szerintem, hogy egy teljesen más környezeti háttérből érkező személy, ahol csak a puszta tények számítanak, is eljön. Persze, azért őket is meg kell győzni kutatásokkal például. De abszolút nyitottak azok akikkel én találkoztam.

Neked mit jelent egyébként a siker?

Nekem azt jelenti a siker, ha minél több nőhöz jut el a tudomásom úgy, hogy azt tudják is használni.

Ha visszaemlékszel, mi volt az a pont, amikor először sikeresnek érezted magad?

Amikor az első vendégemnek, akinek egy vagy két éve nem volt menstruációja,neki megjött végre. Az nekem is egy olyan érzés volt, hogy Úristen, én erre képes vagyok, tudok segíteni az embereknek. Ráadásul még élvezem és szeretem is. Látom, hogy ilyenkor megváltozik az önmagukról alkotott képük is a vendégeknek. Az nagyon fontos, hogy ugye az orvosoktól sokszor azt várjuk, hogy ők segítsenek rajtunk, pedig ez csak egy felelősséghárítás. Csak az az igazi segítség, ha kapunk egy útmutatást és mi megcsináljuk. Ebben rejlik a titok. 

Pedig nekem sem  indult egyszerűen, sokan féltettek a vállalkozói léttől, hogy sikerülni fog-e. Az első két hónapban rettegtem, mert nagyon kevés megrendelésem volt. De belül mégis pontosan tudtam, hogy igenis nagyon jó lesz.

A Ciklusszinkronról írt cikkünket itt találod.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32