fbpx

Három újabb kötet a Most én olvasok!-sorozatban

A Most én olvasok!-sorozat kötetei szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott szövegek azoknak a gyerekeknek, akik először szeretnék átélni az önállóan elolvasott könyv örömét.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Pagony Kiadó Most én olvasok!-sorozata azért jött létre, hogy a kezdő olvasó gyerekekkel megismertesse az önálló olvasás örömét, és most három újabb résszel bővül a sorozat: Bendl Vera Időgyurma-sorozatában Sanel egyenesen Amerikáig megy, Szabó Borbála zárókötete egy időutazós történet, amely egy kistestvér születéséről szól, Fekete András hangosan nevetős új kötete a kutya-macska barátságról mesél a kezdő olvasóknak.

A Most én olvasok!-sorozat kötetei szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott szövegek azoknak a gyerekeknek, akik először szeretnék átélni az önállóan elolvasott könyv örömét. A Pagony legjobb szerzői különböző nehézségi szinteken írnak meséket, és gondoskodnak arról, hogy a kezdő olvasók a legkülönbözőbb izgalmas meséken, történeteken keresztül komoly olvasóvá váljanak. A kötetek hatékonyan segítik a 6-10 éves korosztályt az olvasóvá válás útján, hogy a gyerekek a pár szavas, csupa nagybetűs mondatoktól szép lassan eljussanak egészen az összetett mondatszerkezetekig. A magyar nyelvű kötetek mellett egy kétnyelvű alsorozat is elérhető. A Most angolul olvasok! köteteiben ugyanaz a mese magyarul és angolul is olvasható, így ideális nyelvtanuló és kétnyelvű gyerekeknek is. A történetek lazán kapcsolódnak, de egymástól függetlenül is olvashatók.

Bendl Vera: Sanel Amerikába megy – Most én olvasok! 2. szint

Remsey Dávid rajzaival

Bendl Vera Mihályi Csongor és az időgyurma című meseregényéhez kapcsolódva jelent meg a szerző kezdő olvasóknak szóló sorozata, melyben térben és időben követhetjük tovább a szereplők és pár mókás galamb kalandozásait. A sorozat most egy vicces utazós 2. szintű kötettel egészült ki. A legújabb kötetben Sanel, a legbátrabb galamblány utazni vágyik. Micsoda szerencse, hogy éppen a jászberényi világtalálkozóra készülnek a galambok! Sanel, azt a küldetést kapja a galambtanácstól, hogy hozza el Magyarországra a rézgalambot a New yorki szabadásszobor lába mellől. Több se kell Sanelnek, becsomagol a hátizsákjába, és már repül is! Persze New Yorkig hosszú az út, de szerencsére Sanel szert tesz egy új barátra, és együtt még egy luxus tengerjáróra is felreppennek. A humorban bővelkedő történet végére az is kiderül, hogy hogyan segít az időgyurma megszerezni a rézgalambot, és hogyan kerül vissza végül Jászberénybe, a világtalálkozóra. 

A kötet olvasói oldalanként 2-6 sornyi, könnyen kiolvasható szavakból álló mondatokat találnak az egyszerű, könnyen követhető történetben, ahol a szöveget minden oldalon sok színes illusztráció egészít ki Remsey Dávid jóvoltából.

Szabó Borbála: Lenke Babó, Lenke Mamó Most én olvasok! 4. szint

Baranyai (b) András rajzaival

A most megjelent kötettel lezárult Szabó Borbála Most én olvasok!-sorozata, melyben otthonos hangulatú dédi-unoka meséket, családi történeteket olvashatunk. Bepillanthatunk a három testvér, Miklós, Kamilla és a kis Tomsi életébe, és az átszívó porszívó segítségével időutazásra indulhatunk, hogy megismerjük az idősebb generációkat is. A humoros, gondolatébresztő sorozatban öt, egyre fokozódó nehézségű kötet található, kiegészülve egy angol-magyar kétnyelvű résszel.

A kötet egy csodálatos kistestvérváró mese, melyben nem csak az új családtag, de a dédi születésének pillanatait is megismerik a gyerekek.

Micsoda hír, a Mama babát vár! Miklós, Kamilla és Tomsi irtó boldogok, hogy testvérük születik. Sokat beszélgetnek vele a Mama hasán keresztül, a Bentlakó pedig boldogan hallgatja őket. Amikor Mamó felidézi a saját születését, kiderül, hogy az apukája nem lehetett ott, mert kisiklott a vonata. Ám ekkor előkerül az átszívó porszívó, és így egy kis időutazásra itt is sor kerül. A három testvér meghiúsítja a vonatszerencsétlenséget, ami miatt ükapukájuk lekéste volna Mamó születését, így Miklós, Kamilla és Tomsi segítségével szerencsésen odaér. Reggelre pedig megszületik a kis Lenke is, a negyedik testvér… A Lenke Babó, Lenke Mamó közös családi olvasásra is tökéletes választás, minden korosztály talál benne valami vicceset, valami nosztalgikusat és valami meghatót. Az olvasó gyerekek Miklóssal, Kamillával és Tomsival együtt várhatják a mama hasában fejlődő kistestvérüket, így ezt a kötetet a még nem olvasó, ovis gyerekekkel közös olvasásra is ajánljuk. A mese végigvezet a “Bentlakó” fejlődésén, és arról is ejt pár szót, hogy különböző korokban bizony másmilyen körülmények között születtek a gyerekek, mint ma.
A sorozat 4. szintjén oldalanként 15-20, könnyen kiolvasható szavakból álló,  akár többszörösen összetett mondatot találnak az olvasók, a szövegek esetenként idegen szavakat is tartalmaznak.

Fekete András: Kuty Kutyi és a sárkányfa – Most én olvasok! 0. (Nagybetűs) szint

Felvidéki Miklós rajzaival

Fekete András Kuty Kutyi és a sárkányfa című szórakoztató nyomozós meséjében egy vicces kutya-macska barátságról olvashatnak a gyerekek, de ez még nem minden! Kuty Kutyi, az egyetlen kétfarkú kutya és Vércirmos nem csak jó barátok, de remek nyomozótársak is. A nagybetűs kötetben a sárkányfa tolvajának nyomába erednek a történet hősei, akik bátrak, erősek és okosak. Mindenkit megmentenek! Ebben a történetben például Nemtom nénit, akinek egyik reggel eltűnik a sárkányfája. Pedig a sárkányfa nagyon értékes, és igazi sárkányok teremnek majd rajta! Vajon ki lehetett a tolvaj?

Fekete András cicás-kutyás meséje minden elsőssel megszeretteti majd az olvasást! A Kuty kutyi és a sárkányfa pedig mindemellett olyan vicces és izgalmas, hogy biztosan minden elsősnek kedvet csinál majd az olvasás gyakorlásához.
A legelső szint, a nagybetűs részek rövid mondatokból állnak, egyszerű szavakat tartalmaznak, és minden oldalon színes illusztrációk egészítik ki az történetet, így fejlesztve a kezdő olvasók önbizalmát, hogy bátran vessék bele magukat komolyabb könyvekbe is.

5-10 éveseknek

Kapcsolódó cikkek