fbpx

Wednesday, Tim Burton legújabb alkotása – ajánló

A Netflix legújabb sorozata az Addams family lánygyermekének, Wednesday nem mindennapi életébe ad betekintést. Mire számíthatunk a 8 epizódban?
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az Addams family gyökerei egészen az 1930-as évekig nyúlnak vissza. Egy amerikai képregényrajzoló nevéhez fűződnek, Charles Addamséhez, akinek akkoriban rövid történeteit főként a New York Times hasábjain követhették az olvasók. 

Az első filmes verzió aztán 1964-ben készült el, még fekete-fehér változatban. Ezt követte később megannyi adaptáció, többek között az 1991-ben kiadott, amiben Christina Ricci gyerekszínészként játszotta Wednesday-t. A magyarul fordítva Galád család című film azóta is széles rajongótáborral rendelkezik, nem csoda, hogy az idén készült sorozat is nagy siker lett.

Wednesday élete az iskolában

A 2022-es spinoff főszereplője az Addams család egyetlen leánygyermeke, Wednesday. A copfos tininek nem igazán sikerül beilleszkednie egyik “normális” iskolába sem, ezért végül szülei oda íratják be, ahova annak idején ők is jártak, és ahol megismerték egymást. Ez egy különleges hely, ahol a családhoz hasonló különcök tanulnak. A kislány mindennapjai természetesen hatalmas fordulatot vesznek, végre barátokra és egyúttal ellenségekre is lel, valamint rejtélyből sincsen hiány. A spoiler elkerülése végett azonban többet nem árulhatok el a cselekményből, de annyit mondhatok, hogy mindenképp nézzétek meg!

A sorozat első négy epizódját egyébként Tim Burton rendezte, akit biztosan ismertek már a Sweeney Todd vagy éppen az Alíz Csodaországban filmes változatából. A Wednesday-ben is érződik a híres rendező hatása, az első pillanattól kezdve. Ami számomra egy picit kevésbé beleillő viszont az a modern technika megjelenése a műben. A fiatalok sms-eznek, selfieznek, ami persze ma egy teljesen normális dolog, viszont Tim Burton korábbi filmjei sokkal inkább egy mesevilágba kalauzoltak el eddig, ahol ilyesmiről szó sem volt. Ettől az egy furcsaságtól eltekintve egyébként egy minőségi sorozatot kapunk. 

Ami a főszereplőt illeti, néhol számomra kicsit túl volt tolva a személyisége, de még nem vészesen zavaróan, úgyhogy egyelőre nem nagyon tudok belekötni a sorozatba, de nem is kritika volt a célom. Én szívből ajánlom a Wednesday-t, főleg ha Addams family, vagy Tim Burton rajongó vagy. 

Borítókép: imdb.com

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32