fbpx

2,4 millió forintgyűlt össze a Quimby jótékonysági árverésén

Hatalmas sikerrel zárult a Quimby jótékonysági aukciója: az együttes tagjainak műveiért összesen 2 millió 441 ezer forintot fizettek a licitálók.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az összeg teljes egészében a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátria Kórház és Szakambulancia munkáját támogatja. Az intézmény évek óta teltházzal működik, a személyzet megfeszített munkát végez a gyermekek mentális egészsége érdekében.

A Quimby együttes tagjai néhány hete bevonultak a műhelybe és mindenki elkészítette a saját kerámiáját. Az alkotások valóban különlegesek, megismételhetetlenek lettek: a zenészek a saját kreativitásuknak, ízlésviláguknak megfelelő egyedi dísztányérokat hoztak létre. Közülük összesen 12 darabot bocsátottak aukcióra az Apacuka kerámiával közösen. A rajongók azonnal lecsaptak az ajándéktárgyakra és végül közel két és félmillió forint gyűlt össze.

A licitálók egyben jó ügyet is támogattak. A COVID-járvány kezdete óta a Vadaskertben a szorongásos és depressziós esetek száma az ötszörösére nőtt, a sürgősségi esetszám pedig 40%-kal emelkedett. Kiemelkedően sok az önsértő fiatal. A szakemberek egy új dialektikus viselkedésterápiás részleget alakítottak ki a kórházban. A terápiás központ célja, hogy hosszú távú segítséget nyújtsanak a gyerekeknek, visszaszorítva ezzel az önsértések számát. Az összeg ennek a részlegnek a működését támogatja.

Fotókredit: Bátori Gábor (Sinco)

„Nagyon hálásak vagyunk, hogy ekkora támogatás összegyűjtésével zárult az aukció” – mondta el Kiss Tibi, a Quimby énekese. „Különösen ezekben a nehéz időkben óriási eredmény, hogy sikerült ilyen mértékű, fejlesztésre fordítható forrást szerezni egy fontos ügyre. Minden várakozásunkat felülmúlja ez az eredmény, az öröm és a meghatódottság kavarog bennem.”

Varga Livius hozzátette: aki szülővé vált már az tudja, hogy a karácsony új értelmet nyert. „Aminek legjobban örülünk, az a gyerekek arca, amikor ajándékot kapnak: legyen az tárgy, vagy élmény. Néha azonban a családunkon túl is kell tekintenünk. Egynek látni minden embert, egynek látni az egész világot. Egy nagyon picit ez most a Ti segítségetekkel nekünk is sikerült. Jó érzés így lépni a karácsonyi fényekbe” – mondta el a zenész.

„Mindig is tudtuk, hogy jó fejek a Quimby tagjai, most pedig már azzal is tisztában vagyunk, hogy a rajongóik is azok. Köszönjük a zenészeknek és a licitálóknak is ezt a szép karácsonyi ajándékot. A kórház és a szakambulancia működtetéséhez most minden támogatás jól jön, hiszen a koronavírus- járvány kezdete óta folyamatosan nő a nyomás a szakembereken és az intézményen. Nagy szükség van az új módszerekre a minél hatékonyabb segítségnyújtáshoz. Gratulálunk a vásárlóknak, igazán különleges kerámiákat szereztek” – mondta dr. Tárnok Zsanett, a Vadaskert Alapítvány igazgatója.

Az előzményekről bővebben itt olvashatsz.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

rákszűrés