hazai kézműves sörök

Legjobb hazai kézműves sörök

Nem kell kicsit sem szégyenkeznünk, ha kézműves sörökről van szó. Bár hazánk -még-nem sörnagyhatalom, azért számos izgalmas kis kifőzde jelent már meg a piacon, akik termékeit érdemes kipróbálni. A listát még bőven lehetne folytatni persze, de hát a mi karaktereink is végesek.

Tovább olvasok »
alföldi éttermek

Legjobb éttermek az alföldi régióban

Főleg nyáron sajnos sokkal kevesebb szó esik az ország keleti részéről, pedig ott is számos látnivaló található. Mi most a gasztronómiai vonalat szeretnénk erősíteni, és elhoztuk a szerintünk legjobb éttermeket az Alföldről.

Tovább olvasok »
olasz saláta

Egy kis Itália – olasz saláta recept

Korábban nem rajongtam a salátákért, mert a fejemben az élt, hogy azoknak se íze, se bűze. Aztán ahogy egyre több recept és variációval találkoztam, jöttem rá, hogy ez nem is ördögtől való. Az egyik kedvencemet, egy olasz saláta receptjét hoztam most el.

Tovább olvasok »
pizza

Minipizza készítés a gyerekekkel

Szuper közös családi program lehet, ha bevonjuk a gyerekeket is a főzőcskézésbe. Ehhez hoztunk ma egy receptet, aminek elkészítését biztosan a kicsik is élvezni fogják, hiszen ki ne szeretné a pizzát, főleg ha ilyen apró és variálható!

Tovább olvasok »
smoothie

Smoothie minden napra

A smoothiek népszerűsége töretlen az elmúlt évek során, többek között jól variálhatósága miatt. Ha hatékonyan készítjük, akkor nagyon egészséges tud lenni, és meg egy diétába is beleillik. Elhoztam a személyes kedvenceimet.

Tovább olvasok »
budapest makery diy

A mi Budapest Makery DIY élményünk

Pár évvel ezelőtt a Budapest Makery-ben szerveződött az egyik volt munkahelyemen a csapatépítőnk, amikor a hely teljes mértékben belopta magát a szívembe. A napokban pedig ajándékba kaptunk tőlük 1-1 menüt. Élménybeszámoló következik!

Tovább olvasok »
rakottkel

Vegán rakottkel á la Dóri

Ma már szinte bármit el lehet készíteni húsmentesen, ez alól természetesen a rakottkel sem kivétel. És ha nincs jénaitálad, akkor csinálhatod akár tortaformában, mint jómagam. De azért ezt kevésbé ajánlom, bár fő a kreativitás!

Tovább olvasok »
spárgás rizottó

Spárgás rizottó recept

Végre itt a várva várt spárga szezon! Tankoljatok fel ebből a finom zöldségből és készítsétek el ezt a mennyei rizottót, hogy igazán tavaszi hangulatba kerülhessetek.

Tovább olvasok »
mexikói

Vegán mexikói est

Tematikus eseményhez az egyik legjobb választás a mexikói konyha, hiszen kevés főzéssel, finom ételeket dobhatunk össze, amiket még szépen is lehet tálalni. Pár napja mi csináltunk egy ilyen mexikói estet, és hatalmas siker volt!

Tovább olvasok »
filter kávé

Filter kávé kislexikon

Egy újhullámos kávézóba belépve olyan listával találhatjuk szemben magunkat, aminek a feléről azt se tudjuk, hogy micsoda. Hiszen most már olyasmiket is látunk, mint V60 meg batch brew, vagy nitro. Utána jártunk mik ezek a filter kávék!

Tovább olvasok »
húsvét

Vegán húsvéti menü a legjobbaktól!

A húsvét legfőbb elemei a füstölt sonka és a főtt tojás, amik jó szívvel sem éppen mondhatók vegán ételeknek, és még pótolni is nehezebb őket, mint mondjuk egy bögre tejet. Mit egyen akkor egy növényi étrenden élő húsvétkor? Felkerestük a profikat!

Tovább olvasok »
Gasztroszervíz

Konyhatervezés, bor, Gasztroszervíz – interjú Kátai Barnával

Barna közel 30 éve alapította meg a Gasztroszerviz nevű céget, ami a mai napig a szakma egyik legkiemelkedőbb vállalata. Budapest utcáin járva lépten-nyomon találkozhatunk olyan éttermekkel és bárokkal, amiknek ő tervezte a konyháját. Beszélgettünk vele tervezésről, cégalapításról és egyik nagy szenvedélyéről, a borról.

Tovább olvasok »
croissant

A tökéletes Croissant nyomában

Liszt, víz, tej, cukor, só, vaj, élesztő, tojás. A Föld milyen csodálatos és leleményes teremtménye is az ember, hogy ebből a néhány alap, bármely konyhában fellelhető hozzávalóból képes megalkotni a világ egyik legösszetettebb sütőipari termékét: a Croissant.

Tovább olvasok »
medvehagyma

Medvehagymás humusz recept

Elkezdődött a medvehagyma szezon, érdemes beraktározni belőle! Ugyanis rengeteg finomság készíthető ebből az igen egészséges kis növényből. A következő recept egy amolyan tipikus, véletlenül sikerült alkotás, ami innentől az egyik kedvenc feltétünk lesz!

Tovább olvasok »
palacsinta

Epres protein palacsinta recept

„Hé, te! Szeretnél életmódot váltani, egészségesebben táplálkozni, ezáltal hosszabb, minőségibb életet élni, miközben nem kell könnyeket hullajtanod az ínycsiklandóbbnál-ínycsiklandóbb falatokért? Akkor a legjobb helyen jársz!” Kacsint-kacsint.

Tovább olvasok »
kalács

Kalács recept húsvétra

Közeledik a húsvét, ami nekem mindig a várva várt kalács időszakot jelenti. Lehet szó sósról, édesről, kakaósról, de akár más ízesítésről, nekem az ünnep fénypontja. Ezért hoztam nektek egy igazán puha receptet.

Tovább olvasok »
zzz_Gasztronómia

Vegán cézár saláta felturbózva

A cézár saláta töretlen sikert arat már évtizedek óta. Ez talán köszönhető a tökéletesen harmonizáló, egymást kiegészítő hozzávalóknak. Az eredeti recept vegán változatát mutatom ma be nektek, egy kicsi extrával.

Tovább olvasok »
kávé

A világ 5 legfinomabb kávéja

Te is imádsz reggel friss kávéillatra ébredni? Mi lenne, ha a világ legfinomabb kávéinak aromáira kelhetnél? Belegondolni is pozitívan megborzongató. Mi most összeszedtük nektek a világ 5 legfinomabbnak mondott kávéit.

Tovább olvasok »
kávé

Kávé elvitelre, nem csak Budapesten!

Egyelőre ugyan csak elvitelre kérhetjük kedvenc feketénket, de a hétvégi kiruccanásokat is bátran szervezhetjük e köré! Az idő csodás, miért ne köthetnénk össze a kirándulásunkat egy ínycsiklandó kávé beszerzésével!

Tovább olvasok »
képviselőfánk

Képviselőfánk-nagymama recepteskönyvéből

Mamám halála után bukkantam rá erre a régi, sárgálló lapokból álló recepteskönyvre, és szinte újra az orromban éreztem mama legjobb süteményeinek illatát. Bár a farsangi időszak vége felé közeledünk, azért egy fánkos recept remélem még belefér. Pontosabban egy képviselőfánkot hoztam nektek mára.

Tovább olvasok »
leves

Mediterrán vöröslencsekrémleves

Röpködnek kint a mínuszok, és olykor a szél is felkerekedik. Ilyenkor esik legjobban egy forró leves, ami a mediterrán vidékekre emlékeztet bennünket. Ráadásul gyorsan elkészül, nem kell hozzá sok minden, nagyon ízletes, és még laktató is!

Tovább olvasok »
ázsiai

Ázsiai egytálétel vegán módra

Még sosem kísérleteztem kínai kellel, de egyik nap a húgom hozott nekem egy felet, mert neki sok volt az egész. Így aztán rákényszerültem, na nem mintha bántam volna, kíváncsi is lettem, és megihletett egy jó kis ázsiai fogás elkészítésére.

Tovább olvasok »
rizottó

Spenótos, sütőtökös rizottó

A rizottó az az étel, amiről korábban nekem mindig az jutott eszembe, hogy macerás és könnyű elrontani. Az első próbálkozásom annyira boros lett, hogy egyszerűbb lett volna meginni. Ez a recept viszont könnyen elkészíthető és nagyon finom. Aki pedig húsmentes ételre vágyik, akkor ez pluszban jó választás.

Tovább olvasok »
spagetti

Tonhalas spagetti, ha kevés az idő főzni

Vannak azok a napok, mikor folyamatos a rohanás, vagy egész egyszerűen nincs kedved nagyot alkotni a konyhában. Az ilyen alkalmakra tökéletes ez az egyszerű paradicsomos-tonhalas spagetti recept, hiszen fél órán belül elkészül belőle az ebéd!

Tovább olvasok »
zabossütemény

Zabossütemény – gyors receptek

Ez tényleg egy olyan sütemény, amit az édességvágy, a lustaság és a kreativitás hozott életre. Nincs benne semmi csavar, pont az egyszerűsége teszi nagyszerűvé. Jöjjön a zabos, áfonyás sütemény recept!

Tovább olvasok »
mártogatós

Vendégváró mártogatósok

Vannak azok az összejövetelek, amiknél nincs szükség több fogásnyi főételre, ám mégis jó, ha van valami rágcsálnivaló az asztalon. Ennek egy finom és egészséges formája a mártogatós, amiből mi három személyes kedvencünk receptjét hoztuk el neked.

Tovább olvasok »
tramezzini

Tramezzini szendvics recept szilveszterre

A tavalyi szilveszter sláger darabja volt nálunk a trammezzini szendvics recept, ami elképesztően finom és sokszínű. Ha unod a sima virsli, chips és lencse kombót, akkor most hoztunk neked egy különlegességet, ami egyszerű, de mégis izgalmasabb választás.

Tovább olvasok »
mézeskalács

Mézeskalács zablisztből

Mivel is telhetne az adventi időszak és a karácsonyra való hangolódás, ha nem egy kis mézeskalácssütéssel? Mindig óva intettek, hogy fehérliszten kívül bármi mással megpróbálkozzak, ha mézi készítésről van szó, azonban mivel semmi másom nem volt itthon, mint zabliszt és teljeskiörlésű liszt, hát kísérletezni kezdtem.

Tovább olvasok »
kávézó

Kedvenc kávézóim

Megint nehéz időszak vette kezdetét mindenki számára. A kávézók, éttermek bezártak, és este 8-ra otthon kell lennünk. Mivel az időjárás sem túl kedvező, így még egy jó sétára se nagyon tudunk elmenni, a hétköznapjaink szinte a négy fal közé korlátozódnak.

Tovább olvasok »
zzz_Gasztronómia

Pécsi gasztro körkép

Utazásaink során számunkra mindig fontos tényező, hogy az adott városban hol találjuk meg azokat a vendéglátóhelyeket, amiket érdemes kipróbálni. Szinte mindenhol meg vannak azok a

Tovább olvasok »
rántotta

Rántotta tojás nélkül

Azért mert valaki növényi étrendre vált, még nem kell lemondania minden jóról. Persze az ízek nem lesznek teljesen ugyanolyanok, de azért megfelelő fűszerezéssel egészen fantasztikus

Tovább olvasok »
curry

Vegán curry recept

Esős, bekuckózós napokon az egyik kedvenc ételem a curry. Ami azért is szuper választás, mert szinte bármilyen zöldséget teszünk bele, finom lesz, így ez egy

Tovább olvasok »
zzz_Gasztronómia

Vegán házi PHO leves

A karantén alatt rengeteg új recepttel kísérleteztünk, többek között ilyen volt a vietnámi pho leves is. Előtte sose készítettem, kizárólag csak étteremben ettem. Ez az

Tovább olvasok »