fbpx

Mikrovállalkozásoknak kínál támogatást Nagykanizsa önkormányzata

HIRDETÉS
HIRDETÉS

 Munkahelyek megtartására, illetve visszaállítására kínál támogatási lehetőséget Nagykanizsa önkormányzata olyan mikrovállalkozásoknak, amelyeknek működését a veszélyhelyzeti rendelkezések akadályozták.

Balogh László polgármester (Fidesz-KDNP) a közösségi oldalán szerdán arról adott tájékoztatást, hogy az állami támogatási lehetőségek, illetve a város önkormányzata által eddig biztosított 70 százalékos bérletidíj-kedvezmény mellett új vállalkozástámogató lehetőséget biztosít a város, amennyiben a Támogatásokat Vizsgáló Iroda engedélyezi ezt az új formát.

A néhány fős vállalkozások közül azok pályázhatnak egy munkavállaló után 75 ezer forintos támogatásra – összesen legfeljebb 300 ezer forintos határig -, amelyek a veszélyhelyzet kihirdetésétől kezdve az igénylés benyújtásáig nem szüntették meg egyetlen munkavállalójuk munkaviszonyát sem. Feltétel még, hogy legalább napi négyórás munkaidőnek megfelelő minimálbért fizettek, illetve a fizetés nélküli szabadságnapok száma összesen nem haladta meg a 15 napot.

A megszűnt munkahelyek visszaállítását segítő önkormányzati támogatás keretében legfeljebb két munkavállaló után dolgozónként 100 ezer forintra pályázhatnak azok a vállalkozások, amelyek a veszélyhelyzet kihirdetését követő három hónapon belül bocsátottak el dolgozókat. A feltételek között szerepel, hogy a pályázónak a megszűnt munkahelyeket a veszélyhelyzet kihirdetésétől számított hat hónapon belül újra be kell töltenie, és a visszavett alkalmazottakat legalább két hónapon keresztül foglalkoztatja.

Bizzer András alpolgármester (Fidesz-KDNP) az MTI érdeklődésére elmondta: az önkormányzat költségvetésében 25 millió forintot különítettek el erre a támogatási formára, de a közgyűlés majd dönthet úgy, hogy ezt a keretet kibővíti. Számításaik szerint Nagykanizsán több száz mikrovállalkozás lehet jogosult a munkahelymegtartó vagy -visszaállító támogatásra.

Forrás: MTI

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32