fbpx

Aktív nyári nyüzsgés, vagy passzív pihenés – melyikre szavazol?

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az éves szabadság legnagyobb egybefüggő részét általában nyáron veszik ki az emberek. Sokak számára ez a legkedveltebb, legaktívabb időszak. Családosoknál magától értetődik, hiszen az óvodás, kisiskolás gyerekeknek beköszönt a nyári szünet, amit meg kell oldani. A forróság is változatos, könnyed nyári zápor, vagy akár jégeső is tarkítja időnként. A szerencsének köszönhető, ha az éves szabinkban nem rondít bele az időjárás. Ha tökéletes időt fogunk ki, akkor már csak azt kell kitalálni, hogy mivel töltsük a szabadságot. A nyári programok sokfélesége biztosítja, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget.

Irány a vízpart!

A vízparton számos aktív és passzív tevékenységet űzhetünk, attól függően, hogy épp milyen kikapcsolódásra vágyunk. Ugyan nem vízpart, de az aquaparkokban, nagyobb városi strandokon igen színes palettán mozoghatunk. A legváltozatosabb csúszdákon pörgethetjük csúcsra magunkban az adrenalint, vagy a „lusta folyókban” áztathatjuk magunkat. Wellness központokban a különféle masszázs sugarakkal lazíthatunk. Persze sokan vannak, akik inkább a természetes vizeket preferálják. Ezek mentesek a különféle fertőtlenítő szerektől, az anyatermészet hűti és fűti a vizet, viszont a helyi élővilággal is összefuthatunk. Ez magában foglalja a nádirigót és a vízisiklót is. (Spoilerveszély: a nádirigót sokkal jobban szeretik a fürdőzők.) Az úszás az egyik legjobb teljes testet átmozgató tevékenység, amely kíméli az ízületeket, miközben erősíti az izmokat és javítja a kardiovaszkuláris állóképességet. Nemcsak az úszással tehetünk azonban az aktívk kikapcsolódásért, hiszen általában lehetőség nyílik különféle eszközök igénybevételére is. A vízibicikli, kajak, kenu, egyszerű csónak mellett hódolhatunk akár a szörfözésnek vagy a wakeboardozásnak is. Ha kevésbé aktív pihenésre vágyunk, akár heverészhetünk az árnyékban, ügyelve arra, hogy a nap járásának megfelelően folyamatosan “odébb-logisztikázzuk” a fekhelyünket. Szintén passzív pihenés a sorban állás a nyár klasszikusáért, a friss, ropogós lángosért. A felhőtlen kikapcsolódás végett fontos, hogy az értékeink (mobil, kocsikulcs, pénztárca, iratok) legyenek mindig nálunk, soha ne hagyjuk őrizetlenül! Használhatunk ehhez például egy vízálló övtáskát! Praktikus, rögzíthető, a legfontosabb dolgaink így mindig velünk lesznek. 

Biciklis túrák

Magyarország számos kisebb-nagyobb tóval büszkélkedhet, amelyek körül fantasztikus kerékpáros útvonalak találhatók. Ezek a túrák változatos tájakat, vadregényes erdőket és festői vízpartokat érintenek, amelyek mind hozzájárulnak a lelki feltöltődéshez és a fizikai fittséghez egyaránt. Az egész családnak, vagy baráti társaságnak tökéletes program, és az állóképességen is nagyot tud lendíteni. Természetesen beiktathatunk állomásokat, ahol megállhatunk falatozni egy jót, vagy hidratálhatunk egy hűs limonádéval. Bringás közlekedéskor a telefonunk nemcsak tájékozódásra kiváló, hanem az teljesítményünk monitorozására is. Egy kormányra szerelhető mobiltartó segítségével minden adat folyamatosan a szemünk előtt lehet. Fontosabb aprócikkek, kulcsok, iratok tárolására használjunk nyeregre erősíthető táskát. Mindig minden kéznél lesz, nem kell az egész hátizsákot feltúrni például a pénztárcánkért, ha esetleg arra lenne szükség.

Városnézés, fesztiválozás

Nyáron nemcsak a légkondik pörögnek ezerrel, hanem bizony a fesztiválok is. Szabadtéri rendezvények sokasága közt válogathatunk. Belemerülhetünk akár a gasztronómiába, akár a zenébe, a nyár számtalan színes programmal kecsegtet. Szeretünk minden pillanatot élvezni, és szeretjük ezeket a pillanatokat megörökíteni is. Ebben egy szelfibot nagy segítségünkre lehet, így teljes lesz a csapat – a fotós is mindig a képen lehet. Ha nem fesztiválon, koncerten csápolunk, hanem a városban kószálás mellett döntöttünk, érdemes nyitott szemmel járni! Ne csak azokat a látnivalókat látogassuk meg, amik minden útikönyvben benne vannak! Fedezzük fel a kis utcák, parkok, helyi boltok és kávézók különleges atmoszféráját! Ha vlogot szeretnénk készíteni, vagy csak inkább a videós dokumentálást részesítjük előnyben a képekkel szemben, szükségünk lesz egy komolyabb szelfibotra! Ebben az esetben fontos, hogy ne remegjen a videó, és lehetőleg ne a szomszéd asztaltól elhozott sótartóval próbáljuk meg kitámasztani a telefont, hogy az úgy maradjon, ahogyan mi szeretnénk. Használjunk állványt, vagy állvánnyá alakítható szelfibotot! Könnyű, kis helyen is elfér, és jelentősen javít a videózás körülményein, és az eredmény minőségén.

Bárhogy is tervezed a nyarat, mindig legyen „B terv”. A magas faktorszámú, kötelező napvédő krém mellé csúsztass be a csomagok közé egy jó könyvet vagy e-book olvasót esős napokra! Nem árt, ha ilyen esetre is van alternatíva!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32