fbpx

Brexit – Uniós biztos: London nem kívánja meghosszabbítani az átmeneti időszakot

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Mivel London hivatalosan is megerősítette, hogy nem kíván élni a jövőbeli kétoldalú kapcsolatrendszer kialakítására szánt átmeneti időszak meghosszabbításának lehetőségével, fel kell gyorsítani a tárgyalásokat Nagy-Britanniával – közölte Maros Sefcovic, az Európai Bizottság az intézményközi kapcsolatokért felelős biztosa pénteken.

Sefcovic az Egyesült Királysággal folytatott Brexit-ügyi tárgyalás előre haladásáért felelős vegyes bizottság ülésének végén tartott sajtóértekezletén azt mondta, Michael Gove, a brit kormány illetékes kabinetirodájának vezetője „nem is lehetett volna egyértelműbb” abban a tekintetben, hogy London nem kívánja meghosszabbítani a kétoldalú kapcsolatok rendezését szolgáló időszakot.

Az időszak meghosszabbításáról kizárólag a vegyes bizottság dönthet. Mivel az erre szolgáló határidő júniusban lejár, a bizottságnak pedig a pénteki volt az utolsó ülése, az erről szóló vita lezártnak tekinthető – közölte.

Forrás: MTI

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32