fbpx

Határidők a koronavírus miatt létrehozott kedvezményekre

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A veszélyhelyzet hivatalosan elhárult országunkban, ezzel egyidejűleg pedig a kedvezményi lehetőségek igénybevételének határideje is közeleg. Utána jártunk meddig kapnak mentességet a vállalkozások, és a diákok!

Márciusban, a koronavírus szélesebb körben való elterjedésekor a kormány rendeletet adott ki, amiben bizonyos vállalkozásokat és vállalkozókat mentességben részesített. Egyes TEÁOR kóddal rendelkező KATA-s vállalkozóknak azóta nem kell befizetniük a járulékukat, egyéb vállalkozások pedig kedvezményeket kaptak alkalmazottaik járulékainak befizetésével kapcsolatban. Ezekről pontos listát ezen az oldalon találunk.

Figyeljünk azonban, mert ennek a fajta mentességnek közeleg a határideje! A június az utolsó hónap, amire még eltekintenek a járulékok befizetésétől, mind egyéni, mind nagyobb vállalkozások esetén. Tehát a KATA-sként például július 15-ig még nem kell befizetni azokat. Viszont a júliusi hónapot már igen. Ennek a határideje augusztus 15., ahogyan az a megszokott kerékvágásban lenni szokott.

Ezzel szemben a diákoknak egyelőre nem kell aggódniuk, az ő diákhitel kedvezményük egészen december 31-ig érvényes. Ebben az időszakban nem számolnak fel késedelmi kamatot, és a szerződéseket sem bonthatja fel a központ, ha nem érkezik befizetés. Fontos azonban tudni, hogy ezzel a felvett összeg nem csökken, csupán a határideje tolódik ki.

Ha tehetjük, érdemes azonban ebben az időszakban is kifizetni a részleteket, mert a határidő csúsztatása ugyan jól hangzik, ám minden hitel esetében mégiscsak az a legszerencsésebb, ha mielőbb lezártnak tudjuk tekinteni. Ez természetesen nem kötelező ebben az időszakban, csak egy jó tanács a részünkről. Amennyiben szeretnéd most is fizetni, vagy éppen nem fizetni, arról nem kell külön tájékoztatást benyújtanod a központnak!

Ezek a szabályok egyébként nem csak azokra vonatkoznak, akik korábban vették fel a diákhitelt, hanem azokra is, akik ebben az időszakban élnek ezzel a lehetőséggel. Ezen túl pedig megjelent egy új hitelforma is a rendszerben, a helyzetre reagálva, erről, és egyéb információkról itt tudtok tájékozódni.

Azonban mindenképp azt tanácsoljuk, alaposan gondold át, mielőtt hitelhez nyúlsz! Jól hangzik, hogy idén nem kell visszafizetned azt a bizonyos összeget, de január 1-től már kötelező lesz. Mindig fontos az elejétől a végéig átgondolni, hogy feltétlenül szeretnél-e adósságot felhalmozni? Csak akkor essen erre a választásod, ha tényleg szükséged van rá! Illetve beszéld meg könyvelőddel, vagy kérj segítséget szüleidtől, hogy melyik a számodra leghasznosabb konstrukció!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32