fbpx

Duna House: a tavalyival megegyezhet az ingatlanpiac augusztusi forgalma

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Országosan 11 923 ingatlan adásvétel volt az előző hónapban, ezzel az erős július után a tavalyival megegyező augusztusi forgalmat becsül a Duna House a magyar ingatlanpiacon.

Közleménye szerint a szokásos nyári végi, enyhén csökkenő szezonalitást mutatja a piac, amely szinte darabszámra megegyezik a tavalyi augusztusi adatokkal.

Éves szinten 85 ezerhez közelít a becsült tranzakciók száma, amely 2019-ben ilyenkor már átlépte a 100 ezres számot. Amennyiben a járvány második hulláma nyomán nem lesznek az ingatlanközvetítői munkát nehezítő társadalmi korlátozások, várhatóan tudja tartani a tavalyi szintet az ingatlanpiac, amellyel a Duna House által év elején jelzett 130-150 ezres tranzakciós becslési sáv alsó felét elérheti – tették hozzá.  

A Duna House Pénzügyek adatai alapján az ingatlanpiac után a hazai jelzáloghitelpiac is visszazárt augusztusban. A pénzügyi közvetítő vállalat adatai alapján a nyolcadik hónapban 77 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel születetett, amely a tavalyi Magyar Nemzeti Bank (MNB) által publikált 68,6 milliárd forinthoz képest 11 százalékos emelkedést jelent. Az előző, július hónap adatához képest a növekedés még jelentősebb, 16-22 százalék közötti a Duna House becslése alapján.

Forrás: MTI

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32