Hozzávalók 2 főre
1 natúr konzerv tonhal – a nagyobb 185 grammos változat
1 konzerv darabolt paradicsom
kb. másfél deci sűrített paradicsomlé
1 kisebb lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
opcionálisan 10 szem natúr (nem töltött) olivabogyó
1 evőkanál olivaolaj
só, bors
fél zacskó spagetti tészta
Elkészítés:
Felszeleteljük a lilahagymát és a fokhagymát, majd a serpenyőbe tesszük az olivaolajjal és a tonhallal. Sózzuk, borsozzuk és pár percig piritjuk, amíg a hagyma kezd üvegessé válni. Eközben felekbe vágjuk az olivabogyókat. Ez ízlés szerint lehet fekete vagy zöld is, de ki is hagyható. Hozzáadjuk a bogyókat is a tonhalas keverékhez, majd átkeverjük, hagyjuk még picit főni és közben feltesszük a spagetti tésztát.
Ha már üveges a hagyma, akkor ráöntjük a paradicsomlevet és a darabolt paradicsomot, átkeverjük, kicsit még utánfűszerezzük ízlés szerint, és aztán hagyjuk, amíg fel nem forr a szósz. Ezután, ha a tészta is megpuhult, már csak a tálalás van hátra. Természetesen, akik szeretik, megszórhatják sajttal a kész ételt, de anélkül is ínycsiklandó! Jó étvágyat!