fbpx

Magyar nyelvű programozókurzus indult a digitális tudáshiány enyhítésére

Magyar nyelvű, ingyenes programozókurzust indít a Microsoft, a HTTP Alapítvány és a Green Fox Academy, az akár 3 hét alatt elvégezhető kurzus az alapvető kódolási tudás átadásával készíti fel az érdeklődőket a digitalizálódó munkaerőpiac kihívásaira - közölte a Microsoft Magyarország az MTI-vel szerdán.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Mint írták, a februárban elindított közös program széles körben hozzáférhetővé teszi az alapszintű programozási tudást. Ezért az ingyenes #MyFirstApp Coding Camp nevű kurzus magyar nyelven érhető el, ezzel a most induló program az egyik legnagyobb belépési korlátot bontja le. 120 jelentkező ráadásul mentori segítséggel vághat bele a tanulásba.
    

Felidézik: a Green Fox Academy tavaly márciusban, a járvány miatti korlátozások bevezetésekor indította el 3 hetes ingyenes kurzusát, akkor még angolul. „Csak Magyarországon közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt, ugyanakkor sokan épp a nyelvi nehézségek miatt léptek vissza, nem volt meg a kellő magabiztosságuk ahhoz, hogy angolul végezzék el a programot – ismertette a közleményben Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.
    

Megjegyezte: bár a programozás nyelve kétségtelenül az angol, a program az alapszintű kódolói tudással növeli a részt vevők elhelyezkedési esélyeit.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32