fbpx

Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön elnevezéssel indul új hitelprogram

A kormány döntése nyomán Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön elnevezéssel indít új hitelprogramot a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a világjárvány gazdasági hatásait leginkább megszenvedték.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A gazdaság-újraindítási akcióterv részeként a kormány egy új hitelkonstrukció bevezetéséről döntött a koronavírus-járvány miatt bajba került kis- és középvállalkozásoknak: így ők 10 évre 10 millió forint erejéig kamatmentes kölcsönt vehetnek igénybe, amelyet csak 3 év után kell elkezdeni törleszteni.

Az MFB közleménye szerint a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön legfontosabb célja, hogy segítségével talpon maradjanak azok a vállalkozások, amelyeket a biztonsági intézkedések kedvezőtlenül érintettek, illetve felkészülhessenek a járvány utáni működésre. A program keretösszege 100 milliárd forint.

A kormány döntésének megfelelően a hitelösszeg maximum 10 millió forint lehet, amelyet 10 éves futamidővel és 3 éves türelmi idő mellett igényelhetnek a vállalkozások, utóbbi azt jelenti, hogy a törlesztést az adós a hitel folyósítását követően csak 3 év türelmi idő után kezdi meg. A hitel éves kamata a teljes futamidő alatt 0 százalék.

A program bér-, járulék-, rezsi-, működési költség, valamint készlet finanszírozására egyaránt felhasználható, azaz fedezheti azoknak a vállalkozásoknak a működési költségeit, amelyeknek jelentősen csökkent vagy elmaradt a bevétele az elmúlt időszakban. A program a likviditási gondok áthidalása mellett segíti a felkészülést arra az időszakra, amikor a járványhelyzet lehetővé teszi a biztonsági korlátozások enyhítését.

Hozzátették, hogy a program részleteit a következő hetekben dolgozza ki az MFB, amelynek célja, hogy gyorsan és széles körben elérhető hitelprogramot indítson el, az igényelt forrásokat pedig a legszűkebb határidővel folyósítsa a vállalkozások számára.

Az MFB a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön részleteiről az Összetartók.hu és a www.mfb.hu oldalakon nyújt tájékoztatást a következő hetekben, hogy a vállalkozások felkészülhessenek a hitelkérelmek benyújtására – olvasható a társaság közleményében.

Forrás: MTI.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32