fbpx
Életünk fő színtere lassan egy éve az online világ. Ennél fogva az ismerkedés is az általánosnál egy fokkal jobban koncentrálódott az internetre. Három randi appet próbáltam ki ebben az időszakban, ezekről mesélem el tapasztalataimat.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Tinder

Mind közül talán a Tinder a legismertebb alkalmazás, ahol a regisztrált tagok társat keresnek. Már itthon is több mint 5 éves múltra tekint vissza, nem csoda, hogy ez a legnépszerűbb. Felülete nem bonyolult, kitöltünk rajta egy viszonylag rövid adatlapot magunkról, beállítunk néhány fotót, esetleg az Instagram oldalunkat és a Spotify profilunkat csatoljuk hozzá.

Újdonság, hogy egy ideje már kiválaszthatunk fő érdeklődési köröket is, mint a környezetvédelem, a kávé, az edzés, a kerékpározás, vagy éppen a karaoke. A lista kellőképpen hosszú, valószínűleg mindenki talál benne kedvére valót. Ezután két fontos preferenciát adhatunk még meg csuszkák segítségével: milyen korosztályban és távolságban keresgélünk. Ha mindezzel megvagyunk, és megadtuk azt is, hogy milyen nemű társat szeretnénk magunk mellé, akkor az alapokkal végeztünk is, indulhat a keresgélés.

Mik a pozitívumai a tindernek? Egyszerű, gyors, és mivel már szinte mindenki ismeri, így rengeteg pörgetési lehetőségünk van, több ezer ember profilját találhatjuk meg rajta. A nagy számok törvénye alapján pedig ennyi ember közül csak találunk valakit, akivel jól érezzük majd magunkat.

Ugyanakkor pont ez a negatívuma is, én személy szerint már sokkal szívesebben használok más applikációkat. Egész egyszerűen, mert olyan szinten telített lett a tinder, hogy már tényleg mindenféle ember feltéved oda, és egyre többet kell pörgetni, hogy szimpatikus arcra bukkanjak. Ami egy teljes mértékben szubjektív dolog, hiszen ennek ellenére több tinderes sikersztorit is hallottam már. Viszont az utóbbi időben sokan észrevettük, hogy kezd rámenni az alkalmazás a fizetésre, és burkoltan egyre inkább ösztönöz rá, hogy ne az ingyenes verzióját használd. Hogy ez kinek mennyire fér bele, azt persze mindenki eldöntheti.

Facebook randi funkció

A Facebook mostanában rukkolt elő ezzel az új lehetőséggel, hogy már ismerkedhetünk is rajta. Felülete összetettebb, mint a tinderé, itt már sokkal több információt megadhatunk magunkról, illetve a kereséseinket is szűkíthetjük ezáltal. Feltüntethetjük például, hogy milyen jellegű kapcsolatot keresünk, ami lehet akár csak barátság, de hosszú távú, vagy laza kapcsolat is. Mivel ezt a többiek profilján is látjuk, így már az elején dönthetünk ez alapján, hogy ki érdekel minket.

Ezen kívül kitölthető az a rész is, hogy dohányzunk-e, és milyen politikai, vallási nézeteink vannak. Pozitívumként ezeket a szűkítő lehetőségeket tudom kiemelni, illetve, hogy itt láthatjuk, ki az, aki már kedvelt minket, ezt külön listán mutatja a platform. Ezzel megint csak előnyt kapunk, mert ha csak ezen a listán végigmegyünk és kedvelünk valakit, azzal rögtön párba állunk, és indulhat a beszélgetés.

Ami azonban hátránya a Facebook randi funkciónak, hogy láthatjuk, ha valakivel közös ismerősünk van. Elsőre azt gondolnánk ez pozitív, és biztonságot nyújtó dolog, de emiatt sokkal könnyebben talál meg minket olyan is, akit egyébként nem szeretnénk, hogy megtaláljon.

Bumble

A kipróbált randi appek közül számomra ez a mindenkori befutó. A Bumble nagyjából egy éve jelent meg itthon, és csak most kezd népszerűvé válni. Éppen ezért még nincsen rajta több ezer felhasználó, ez van, aki számára negatív, én pozitívumként értékelem. Az egész felépítése nagyon barátságos, mind színeiben, mind funkcióiban. A profilunkon itt is több információt állíthatunk be, mint Tinderen, ennek ellenére nem nyomozhatnak le idegenek a közös ismerősök által, mint Facebookon.

Megadhatjuk a csillagjegyünktől kezdve a dohányzási szokásainkon át még azt is, hogy van-e valamilyen házikedvencünk. Illetve itt is jelölhető, hogy milyen kapcsolatban gondolkodunk. Szintén csatlakoztathatjuk az Instagram és Spotify fiókunkat, és jelenleg a chat felülete jobban működik, mint a messenger itthon. Plusz különlegessége, hogy belépéskor három féle módozata közül választhatunk, ezek a randi, a barátság és a biznisz mód.

Nem beszélve arról a fordulatról, hogy itt a lányoknak kell előbb írniuk, és a másik félnek 24 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon. Ettől kicsit izgalmasabb lesz az egész, de nem kell aggódni, ez az időkeret csak az első lépéseknél adott, utána már nincsen. Viszont ezzel is szűrhető, kit mennyire érdekel a másik. Az egyetlen negatívuma a Bumble-nek, hogy nem lehet beállítani a távolságot rajta, hogy hol keresünk partnert. Ezen kívül egyelőre nem tudok mást felhozni ellene, minden szempontból a legszínvonalasabb randi appnek tartom jelenleg.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32