fbpx

Microsoft: világszerte 30 millióan fejlesztették digitális tudásukat az ingyenes kurzusokon

A világ 250 országában elérte a 30 milliót azok száma, akik a Microsoft és a LinkedIn segítségével tettek szert az elhelyezkedésüket segítő digitális tudásra, Magyarországon több mint 43 ezren képezték tovább magukat az ingyenes kurzusokon - közölte a Microsoft.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A képzéseken megszerzett tudás nem csupán az emberek elhelyezkedését segíti és a lehetőségeiket tágítja, hanem segít a képzett munkaerő és a munkaadók egymásra találásában – írták.
 

A közleményben emlékeztetnek: a járvány miatti gazdasági válság és munkanélküliség enyhítésére a Microsoft tavaly júniusban indította el nagyszabású programját, amely eredetileg világszerte 25 millió ember átképzését tűzte ki célul. A Microsoft, a LinkedIn és a GitHub tanulni vágyó emberek millióit vonta be az oktatási programba, Magyarországon eddig 43 652-en csatlakoztak az online továbbképzésekhez, ezzel Magyarország az 59.-ik a 250 ország rangsorában – írták.
   

 Tájékoztatásuk szerint a legnépszerűbb képzések a szoftverfejlesztő, az ügyfélszolgálati specialista és az adatelemző voltak. Christopher Mattheisen, a Microsoft Magyarország ügyvezetője a közleményben elmondta: a technológia minden iparágat forradalmasít, új lehetőségeket teremt. A digitális tudás és képességek nemcsak az embereknek jelentenek versenyelőnyt: a cégek és a nemzetgazdaságok számára is kulcskérdés.

Forrás: MTI

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32