fbpx

A magyar Oncompass Medicine rákkutató cég nyerte a Get in the Ring! nemzetközi innovációs versenyt

A magyar Oncompass Medicine (OcM) rákkutató cég nyert a Get in the Ring! nemzetközi innovációs versenyen - közölte a társaság az MTI-vel.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A tájékoztatás szerint 109 ország 25 ezer innovációs startup vállalkozása között lett világelső a magyar Oncompass Medicine a Get in the Ring! nemzetközi versenyen.

Az Oncompass Medicine Peták István tudományos igazgató vezetésével fejlesztette ki azt az orvosi szoftvert, amely 20 ezred másodperc alatt segít az orvosnak kiválasztani a leghatékonyabb, személyre szabott, célzott terápiás lehetőségeket a rákos betegek számára. A szoftver és az általa alkalmazott eljárás már évek óta elérhető az orvosok és betegeik számára.

A 2021. április 21-én megrendezett Get in the Ring! globális döntőjében a 2019-es regionális versenyek, illetve a középdöntő nyertesei mérkőztek meg egymással.

Az Oncompass Medicine a Startup Campus szervezésében, még 2019. novemberében nyerte el a visegrádi országok Get in the Ring! V4 innovációs verseny első helyezését, bejutott a középdöntő, majd a globális döntőbe, a világ nyolc legjobb innovációs csapata közé.

A globális döntőben – a közönség és a nemzetközi zsűri szavazatai alapján – négy szakterület két-két döntőse vívta meg a végső összecsapást, ezúttal a digitális ringben. A magyar Oncompass Medicine az egészségügy szekcióban küzdött meg az ellenfelével, az izraeli 6degrees csapatával.

A Get in the Ring! elsődleges célja összekötni a világ jelentős ökoszisztémáit. A verseny győzteseit speciális üzleti támogatási csomagokban részesítik: a startup vállalkozásokat a világ több mint 100 országában kötik össze az adott iparág legjelentősebb vállalataival, akik anyagi és szellemi támogatásukkal elősegítik a startup vállalkozások tevékenységét, fejlődését.

Az amerikai Forbes 2018-ban a jövő megoldásának nevezte az Oncompass Medicine fejlesztését a betegek személyre szabott terápiájának kiválasztásában. 2019-ben a Bangkokban rendezett, áttörő onkológiai innovációkról tartott konferencián az OcM megkapta az Amerikai Klinikai Onkológusok Társaságának díját, majd Hágában, a globális innovációs konferencián az Oncompass Medicine képviselte Magyarországot. Idén a Digital Europe versenyén az Oncompass Medicine megnyerte a Jövő Unikornisa Díjat, Európa legígéretesebb technológiai vállalkozása lett.

Forrás: MTI
Borítókép forrása: Oncompass Medicine youtube csatorna

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32