fbpx

Találd ki, kivel szexelek! – a vonzalom nyomában

Érdekes kísérletet végeztek el a Cut videós csatornán egy randi coach bevonásával. A téma a két ember közötti vonzalom és annak láthatósága volt, ami alapján a szakértő párba állította a résztvevőket.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Cut youtube csatorna előszeretettel dobja az embereket komfort zónájukon kívül eső helyzetekbe, és állítja olyan kísérletek középpontjába őket, amik az emberi működéssel kapcsolatosak. Ezúttal egy randi tanácsadót kértek fel, hogy 10 különböző emberről állapítsa meg, ki-kivel feküdt le vagy van kapcsolatban. Az eredmény zseniális lett, végül mindenkiről eltalálta, ki kihez tartozik, számára annyira érzékelhető a kémia két ember között.

A vonzalom jelei a kísérletben

A coach egyesével szólította a résztvevőket, akikhez mindig odahívott még egy embert, és figyelte az interakciójukat. Megkérte, hogy bókoljanak egymásnak vagy érintsék meg a másik arcát. Elmondása szerint egyértelműen megállapítható a két fél mozdulatai alapján a közöttük lévő kapcsolat, és szinte kézzel fogható az a mágnesesség, ami azoknál a személyeknél tapasztalható, akik vonzódnak egymáshoz. A testbeszéd olyan szinten árulkodó egyeseknél, hogy képtelenség lenne letagadni a kapcsolatot közöttük. Teljesen máshogy értek ahhoz az emberhez, akihez kötődtek, mint ahhoz, aki idegen volt számukra. Utóbbi esetben látható volt, hogy a kiválasztottak kényelmetlenül érzik magukat. De amikor a megfelelő emberek álltak ki a coach elé, látható volt az arcokon a komfort és az izgatottság érzésének egyvelege is.. Illetve akarva akaratlanul megfogta egymás kezét egy pár, mielőtt még a szakértő kérte volna, ami így egyértelműsítette állapotukat. De érdekes volt látni,  tényleg mennyire erős tud lenni a vonzás egy pár között, hiszen olyankor szinte automatikusak lesznek ezek a mozdulatok.

A stábból mindeközben be-be kérdeztek, hogy mi az oka a vonzalomnak, vagy hogy a coach miből következtet, itt jött képbe például az illatok gondolata is. A szakértő ezzel kapcsolatban úgy vélekedik, hogy egymás illata, a feromonok nagyon is sokat nyomnak a latba, és ha tudatosan nem is vesszük észre, attól még a szervezetünk érzékeli ezeket és kötődik hozzájuk. Illetve sok minden leszűrhető a kommunikációból is, hiszen ha olyanról kérdezzük az embert, aki közel áll hozzá, akkor személyesebb hangvételben fog nyilatkozni róla, mintha egy idegenről kérdeznénk, csupán olyan egyszerű dologgal kapcsolatban is, hogy mi tetszik a másikban.

A tanácsadó szerint pedig van még egy indikátor. Ez a vizualitás, mikor azt mondjuk két emberre, hogy összeillenek. A kísérlet során például két lány esetében találta ki, hogy nekik volt dolguk egymással, mert egész egyszerűen, ahogy maga elé állította őket, azt érezte, hogy egyensúlyban vannak, jól néznek ki együtt.

A vonzalom hátterében

A kísérlet bebizonyította, hogy két adott ember közötti vonzalom fizikálisan érzékelhető egy teljesen idegen számára is, mert testünk olyannyira beszédes, hogy nehéz lenne letagadni érzéseinket. Voltak azonban olyan párok is, akikről elsőre nem mondta volna meg a coach 100%-ra, hogy összetartoznak, és pont ettől olyan misztikus és izgalmas az egész. De vajon mi van még a vonzódás mögött?

Készültek olyan kísérletek a témában, mikor a résztvevőknek fotók alapján kellett kiválasztaniuk, hogy kit tartanak vonzónak. Ennek eredménye az volt, hogy előszeretettel választunk olyan embereket, akik hasonló vonásokkal rendelkeznek, mint mi, vagy valamiben magunkhoz közelinek, ismerősnek érezzük őket. Ennek oka, hogy ez biztonságérzetet nyújt számunkra.

Sokat számít még az is, hogy szexuálisan hasonló beállítottságú két ember, ugyanazok a dolgok izgatják fel őket, úgy csókol az egyik pont, ahogyan a másik szereti, ezáltal is egyfajta egység, bizalom társul a vonzalomhoz. És persze ott van a biokémia is, a hormonok reakciója és a már említett illatok, ami a teljes élővilágra jellemző az ismerkedés területén. Ezt sokszor mi emberek tudatosan fel sem fogjuk, vagy nem is vesszük észre. Érdekes módon néhányan pedig abszolút fogékonyak rá, és meg is említik, hogy tetszik a másik bőrének az illata, ami ebben az esetben nem a parfümöt hivatott jelenteni. Ez egy ősi, ösztönös kötődés, ami a szervezetünkben alakul ki, ahogyan bármilyen más illathoz is vonzódunk, úgy egymás természetes illatához is, ha más nem, tudat alatt mindenképpen.

A vonzalom tehát egyben misztikus és izgalmas, szinte kiismerhetetlen kapocs két ember között, másik oldalról pedig egy abszolút ösztönös és zsigeri érzés. Mindenesetre, ha két ember között erősen jelen van, azt a feszültséget egyszerűen a közöttük levő levegőben lehet érezni, még akkor is, ha nem ismerjük a hátterüket, csupán idegenekként állnak előttünk.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32